Hasanefendić: Mnogo smo razočarali

Selektor rukometaša Srbije Sead Hasanefendić izjavio je posle poraza od Austrije da je učinak njegovog tima na EP veoma razočaravajući.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

21:35

Default images

Srbija je u odlučujućoj utakmici grupe B poražena od domaćina Austrije sa 37:31, i tako je ostala bez plasmana u narednu fazu prvi put u istoriji takmičenja na kontinentalnom šampionatu."Počeli smo dobro, odlično, ali ulaskom drugog golmana Tomasa Bauera sve se promenilo. Naše emocije su sada uzdrmane. Mislim da smo krenuli na utakmicu sa velikom željom", rekao je Hasanefendić.

Prema njegovim rečima, u drugom poluvremenu ekipa je počela drugačije da igra i Austrija se vratila u meč.

"Jako razočaravajući učinak. Nama je cilj bio da izađemo sa takmičenja sa jednom pozitivnom energijom, da svi budu zadovoljni. To nismo učinili", rekao je Hasanefendić.

On je dodao da je ekipa imala "jako bledi utisak u prve dve utakmice i u drugom poluvremenu protiv Islanda".

Na pitanje kakvi su dalji planovi stručnog štaba, on je odgovorio:

"Planovi su da idemo do Beograda, da analiziramo, pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje".

Desni bek reprezentacije Aleksandar Stojanović naglasio je da nije imao problema niti sa protivničkim golmanom, niti u igri.

"Mi smo igrali odlično prvih 15 minuta. Posle nismo imali rešenja za njihovu odbranu i golmana Bauera", rekao je Stojanović.

Selektor Austrije Dagur Sigurdson je istakao da je verovao da njegova ekipa može da se plasira u drugi krug na EP.

"Verovali smo i znali smo da će biti teško. Ovo je bila odlična utakmica za nas i čestitam svim igračima", rekao je Sigurdson.

Jedan od najboljih igrača meča sa Austrijom, Nenad Vučković, nije znao šta da kaže posle meča.

"Jako mi je teško. Ako nešto budem rekao, možda i ne mislim tako. Život ide dalje. Gledaćemo da ovo zaboravimo što pre i da se okrenemo nekim novim pripremama, kvalifikacijama koje nas čekaju za Svetsko prvenstvo", rekao je Vučković agenciji Beta.

Reprezentativac Srbije Momir Iić je naglasio da je prvo poluvreme bilo u redu, a da ne zna šta se potom dogodilo.

"Odigrali smo taktički veoma loše, nismo radili stvari koje smo radili u prvom poluvremenu. Oni su zasluženo pobedili i ja im čestitam. Šta da kažem, teško mi je što ne idemo u drugi krug. To je ponižavajuće. Kao igrač ne mogu da podnesem poraz, a ne to što ne idemo u drugi krug", rekao je Ilić agenciji Beta.

Pivotmen Alem Toskić ocenio je da Srbija zaslužemo ide kući, jer na šampionatu ništa nije pokazala.

"Idemo kući, razočarani pruženim na prvenstvu. Austrija je bila bolja i zaslužemo ide dalje. Mi ništa nismo pokazali", rekao je Toskić .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: