EP: Poraz očajne Srbije za kraj

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu šampionata Evrope pošto su u odlučujućem meču grupe B poraženi od domaćina Austrije sa 37:31 (18:15)

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

19:21

Default images

Ekipu Seada Hasanefendića je u drugi krug pred ovaj meč vodila samo pobeda. Naša reprezentacija bila je u prednosti sve do 44. minuta kada je Austrija serijom 7-1 potpuno preokrenula rezultat i došla do nedostižnih pet golova viška (29:24).

Najefikasniji našoj ekipi bili su Žarko Šešum sa osam i Nenad Vučković sa sedam golova. Kod domaćina, Silađi je postigao devet, a Veber osam.

Ekipa Seada Hasanefendića odlično je otvorila odlučujući duel protiv domaćina. Austrija je prvi gol na utakmici postigla tek u šestom minutu, naš tim je to iskoristio, i poveo sa 4:0 na startu uz tri gola veoma raspoloženog Vučkovića.

Kao što se i očekivalo Austrija je imala naklonost sudija na utakmici, ali naš tim je ipak održavao prednost od tri, četiri gola u prvih 20 minuta. Tada Austrijanci uz nekoliko grešaka naše ekipe uspevaju da smanje na 11:10, ali ne i da povedu.

Poslednjih deset minuta ponovo je pripalo našoj reprezentaciji, a Vučkoviću se pridružio i odlični Žarko Šešum. Njih dvojica su u prvih 30 minuta postigla po pet golova. U poslednjem minutu prvog dela naš tim je sa dva brza gola došao do tri razlike na poluvremenu (18:15).

Za razliku od prvog, naš tim je drugi deo počeo loše, i Austrijanci su serijom 4:1 u 35. minutu došli do izjednačenja drugi put na utakmici (19:19). U narednih sedam minuta igralo se ’gol za gol’, a onda su u 44. minutu Austrijanci prvi put došli do prednosti nakon novog sedmerca (24:23).

O tog trenutka pa do kraja utakmice igra našeg tima se potpuno raspala, a nije pomogao ni tajm-aut koji je Sead Hasanefendić zatražio nekoliko minuta kasnije. Austrija je za šest minuta napravila seriju 7-1, došla do čak pet golova prednosti (29:24) i tada je bilo jasno da naš tim neće moći da se vrati.

Naš tim je tako takmičenje završio porazima od Danske i Austrije, i nerešenim ishodom u duelu sa Islandom na početku. Ovo je prvi put u istoriji kontinetalnih šampionata da naš državni tim završava učešće već posle prve faze.

Srbija - Austrija 37:31 (18:15)

Srbija: Stanić, Kojić 2, Šešum 8, Nikčević, Stojanović 4, Toskić 3, Perić, Ilić 4 (1), Marković 2, Pejanović, Andjelković, Lapčević, Vilovski, Vučković 7 (2), Nenadić, Stanković 1.
Austrija: Bauer, Fosler 3, Ziura 2, Veber 8, Abadir 1, Majer 2, Knaut, Marinović, Gintner, Siladji 10 (5), Vilčinski 4 (3), Fride 5, Šlinger, Vagesrajter 2, Hojc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

415 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: