EP: Srbija - Austrija (subota, 18h)

Rukometaši Srbije u subotu od 18 časova igraju odlučujuću utakmicu za plasman u drugi krug protiv domaćina Austrije.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 22.01.2010.

20:42

Default images

To je poslednji duel u grupi B na Evropskom šampionatu, a posle remija sa Islandom i poraza od Danske, reprezentativce Srbije ne napušta optimizam.

„Austrija je ozbiljan protivnik, a utakmica nam stiže u veoma teškom trenutku. Ko god pobedi – prolazi dalje. Igramo na njihovom terenu, pred njihovom publikom i sigurno će imati i malu pomoč sudija. Biće teško. Nismo očekivali da će ovaj duel rešavati prolaz u drugi krug. Ipak nije nam prvi put da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Do sada smo uvek izlazili kao pobednici. Podsetio bih vas da nam je u Hrvatskoj meč sa Norveškom bio biti ili ne biti – pa smo izašli kao pobednici. Psihički smo spremni da uđemo maksimalno u tu utakmicu i da prođemo u drugi krug“, rekao je Ivan Nikčević.

Selektor Srbije Sead Hasanefendić je optimista i on veruje u trijumf protiv Austrije. On kaže da domaćin nije bolji od srpske selekcije, ali da zna da odigra dobro, kao što su to uradili protiv Danske i Islanda.

„Nemam čarobni štapić, ali mislim da nisu bolji od nas. Sada, kada je došao taj trenutak i duel sa Austrijancima, nema više umornih igrača. Moraju dati sve od sebe i više od toga. Igra Austrijanaca mnogo zavisi od Silađija i za njega se moramo posebno pripremiti. Na njega moramo izlaziti stalno i ako uspemo da to uradimo, verujem da smo blizu cilja, a to je prolazak u drugi krug“, kaže selektor Hasanefendić.

Reprezentacija Srbije mora da pobedi Austriju ukoliko želi da prodje u drugi krug. U slučaju nerešenog rezultata, domaća reprezentacija i Island imaće prednost zbog više postignutih golova u ranijim utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: