Radnički napada "ranjenu" Zvezdu

Košarkaši Radničkog, najprijatnijeg iznenađenja Jadranske lige dočekuju Crvenu zvezdu u 18. kolu regionalnog takmičenja.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

20:27

Default images

Duel ne dolazi baš u najboljem trenutku za Crvenu zvezdu, koja je upisala dva vezana poraza (od Zagreba u Zagrebu i Olimpije u Beogradu), a napustio ju je kapiten Tadija Dragićević zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

U prvom delu šampionata Radnički je iznenadio crveno-bele i savladao ih je u Pioniru. I ovoga puta ekipa Miroslava Nikolića imaće silan motiv da pobede protivnika velikog imena.

„Utakmica protiv Zvezde je veoma važna, igramo za ponos, prestiž, imidž kluba. Želimo da pokažemo da posedujemo kvalitet, potrudićemo se da i damo maksimum. Ključ naše igre je da budemo pre svega dobro u odbrani, ako uspemo da pariramo u skokovima stvorićemo uslove da dođemo u situaciju sa razmišljamo o pobedi. Ne zanemarujem ni organizovanu igru u napadu, baš kao i podršku sa tribina, tako da bih pozvao sve navijače i ljubitelje sporta da dođu u što većem broju. Ono što mogu da obećam, jeste da će imati prilike da vide jednu ratničku igru,“ rekao je Miroslav Nikolić, šef struke Radničkog.

Kragujevčani su pokazali da imaju kvalitet za elitu, što potvrđuje i mesto na tabeli. Činjenica da su gotovo sigurno završili sav posao po pitanju izbegavanja poslednjeg mesta, samo je dodatni motiv za Kragujevčane da nastave u istom ritmu. Za dolazak crveno-belih traži se ulaznica više. Sve je spremno za novi spektakl i srcu Šumadije.
BB
„U prvoj utakmici slavili smo protiv Crvene zvezde u neizvesnoj završnici i ta pobeda nam je pomogla u nastavku sezone. Svesni smo da je Zvezda kvalitetnija od trenutnih rezultata, ali verujemo da možemo do trijumfa. Ukoliko iskontrolišemo skok i smanjimo broj grešaka, uz naravno, bezrezervnu podršku naših najvernijih navijača sa tribina možemo do nove pobede protiv crveno-belih,“ rekao je Danilo Mijatović, krilni centar Radničkog, jedan od najzaslužnijih za prvo rušenje Crvene zvezde.

Porazom od Olimpije, Crvena zvezda je plasman u Evrokup svela na minimalni procenat šansi. Ipak crveno-beli imaju obavezu da u svakom meču prikažu maksimum i idu na pobedu. Na poslednjem treningu pred put u Kragujevac,trener Zvezde Aleksandar Trifunović je imao samo desetoricu igrača. Nemanja Bjelica je i dalje zbog znaka pitanja, kao iFilip Videnov koji je dobio udarac protiv Olimpije. Ovakva situacija nimalo ne ohrabruje pred meč koji mora da se dobije kako bi se sačuvale minimalne šanse za kotu sedam koja vodi u kvalifikacije za Evrokup.

„Viza za Evrokup je bila pod velikim znakom pitanja i pre mog dolaska. Pobede protiv Benetona, FMP-a i Dinama dale su ljudima nerealnu dozu optimizma. Ne kažem da su porazi od Zagreba i Olimpije realnost, ali to je nešto što u ovom momentu nama može da se desi. Ne postoji nijedna utakmica u koju možemo da uđemo kao favoriti. Ne toliko zbog kvaliteta, već u velikoj meri zbog teške situacije. Stabilnost kluba ima ogroman uticaj na igrače,“ istakao je Aleksandar Trifunović, šef struke crveno-belih.

Radnički je slavio u „Pioniru”, sada će imati i ogromnu podršku sa tribina.

„Dvorana Jezero je odlično popunjena na svim mečevima što je velika dobit za košarku. Zadovoljstvo je igrati u takvim uslovima. Radnički nije nimalo lak protivnik, s obzirom na uspeh u prvoj utakmici ima pravo da se nada povoljnom rezultatu. Teoretski još uvek imamo šanse da se domognemo Evrokupa, ali bez obzira gde i u kom sastavu Crvena zvezda igra ispred nje je obaveza da ide na pobedu,“ naglasio je Trifunović.

Meč se igra u subotu od 20 časova i 30 minuta u dvorani „Jezero“ u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: