Algersuari ostaje u ekipi Toro Roso

Posle mnogih spekulacija ekipa Toro Roso je u petak zvanično potvrdila da će Haime Algersuari u predstojećem šampionatu Formule 1 braniti boje tog tima.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

18:45

Default images

Mladi Španac je krajem novembra izjavio da ima potpisan ugovor sa ekipom iz Faence, ali je do sada tim to demanovao. Algersuari je u Formuli 1 debitovao na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Mađarske, kada je u ekipi Toro Roso zamenio Francuza Sebastijana Burdea, i tako je sa 19 godina postao najmlađi vozač u istoriji šampionata.

Algersuari će se u ekipi ponovo pridružiti 21-godišnjem Švajcarcu Sebastijanu Buemiju i njih dvojica će činiti najmlađu vozačku postavu u novoj sezoni Formule 1. Takođe, Algersuari će biti jedan od trojice Španaca u ovogodišnjem šampionatu, pored Fernanda Alonsa i Pedra de la Rose, što će biti prvi put istoriji da se trojica španskih vozača takmiče u istoj sezoni u Formuli 1.

"Uzimajući u obzir da je Haime debitovao u Formuli 1 na polovini sezone, bez ikakvog prethodnog testiranja, uradio je odličan posao, i napredovao je tokom druge polovine godine zahvaljujući zrelom pristupu sa svojih 19 godina", rekao je prvi čovek ekipe Toro Roso Franc Tost, "Ove sezone će imati još jedan zadatak pred sobom jer su mu sve staze u prvom delu sezone potpuno nepoznate. Njegovo ponovno angažovanje takođe znači da tim nastavlja da saradnjom sa programom razvoja mladih vozača Red Bula".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: