U nedelju 43. 'Beli kros'

Međunarodna 43. atletska trka ’Beli kros’ biće održana 24. januara na stazi u Košutnjaku, uz učešće oko 900 takmičara iz sedam zemalja.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 22.01.2010.

13:58

Default images

Dugogodišnji rukovodilac ‘Belog krosa’ Brana Radović podsetio je da je ova trka godinama unazad bila rasadnik talenata i budućih asova srpske atletike. "Svrha 'Belog krosa' je, pre svega, u davanju šanse našim takmičarima da se istaknu i zablistaju na domaćem terenu", rekao je Radović.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, istakao je značaj koji ta trka ima za razvoj i promociju atletike na našim prostorima.

"Kao jedna od tri međunarodne manifestacija koje se kod nas održavaju pod okriljem Evropske atletske federacije, ova trka ima veliki značaj za 'kraljicu sportova' u Srbiji", ocenio je Branković.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Vojislav Tabački dodao je da ‘Beli kros’ predstavlja važan segment srpskog sporta uopšte.

"Ministarstvo omladine i sporta će i narednih godina podržavati ovu trku, koja tradicijom dugom 43 godine dokazuje svoju vrednost", rekao je Tabački.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šostar čestitao je organizatorima na uspešnoj realizaciji svih dosadašnjih trka. Sa druge strane, organizatori ‘Belog krosa’ posebno su se zahvalili najboljem srpskom maratoncu i osvajaču srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine, Franji Mihaliću, na dugogodišnjoj vernosti i saradnji.

"Dobro zdravlje tokom mojih 90 godina dugujem, pre svega, trčanju", istakao je Mihalić.

Takmičenje će početi u 10:40 časova trkom pripadnika MUP-a i Vojske Srbije, a biće završeno ‘Trkom zadovoljstva’. Start i cilj trke je na stadionu SC ‘Košutnjak’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: