Vila spektaklom do finala Liga kupa

Fudbaleri Aston Vile plasirali su se u finale Karling kupa pošto su u neverovatnom revanš meču pobedili Blekburn sa 6:4.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2010.

23:14

Default images

Vila je iz prvog meča imala minimalnu prednost od 1:0, ali su gosti iz Blekburna već posle 25 minuta na ’Vila parku’ potpuno preokrenuli rezultat golovima Kalinića. Ipak, dok kraja poluvremena Vila je uspela da izjednači, a Blekburn ostane sa igračem manje. Domaći tim je u nastavku brzo postigao tri gola, a meč je završen sa 6:4 uz nekoliko fenomenalnih golova i poteza igrača oba tima.

Hrvat kalinić je već u desetom minutu, golom glavom posle kornera anulirao prednost rivala iz prvog meča, a 16 minuta kasnije je doneo potpuni prekoret svom timu kada je posle šuta Martina Olsona i odbrane Breda Guzana odbijenu loptu poslao u mrežu.

Međutim, kao što je Blekburn na brzinu došao do 2:0, isto tako je probuđena Vila došla do 2:2 i vratila prednost. Već u 30. minutu Stiven Vornok je smanjio na 2:1, a onda je pet minuta pre poluvremena Džejms Milner realizovao penal izjednačivši na 2:2. Crveni karton zbog prekršaja dobio je Kristofer Samba.

Sa igračem više i podignutog morala zbog brzog povratka u meč domaći igrači furiozno otvaraju drugo poluvreme i za deset minuta postižu dva gola, a u 62. i treći, ukupno peti. Prvo je u 53. pogodio Nzozi, tri minute kasnije i Agbonlaor, a onda i Emil Heski.

Samo minut kasnije, i pored igrača manje i šokantnog starta Vile u drugom poluvremenu, Blekburn ipak uspeva da smanji vođstvo domaćina. Fenomenalnu utakmicu začinio je fantastičnim golom Matrin Olson koji je u 64. minutu uhvatio makazice i savladao Guzana. Međutim, tu nije bio kraj. Posle kornera sa desne strane lopta je došla do Breta Emertona na ivicu kaznenog prostora, Australijanac je zahvatio loptu volejom, a ona je prošla pored trojice igrača Vile i kroz noge golmana Guzana za 5:4. Do kraja meča Vila je uspela da postigne još jedan gol preko sjajnog Ešlija Janga koji je na svojoj polovinu prihvatio loptu, prošao po levoj strani do šesnaesterca, a onda desnom nogom plasirao loptu u dalji ugao gostujućeg gola.

Karling kup, polufinale:
Aston Vila – Blekburn 6:4 (2:2), ukupno 7:4
Vornok 30, Milner 40, Nzozi 53, Agbonlaor 56, Heski 62, Jang 90+ – Kalinić 10, 26, Olsen 64, Emerton 85

utorak:
Mančester Siti – Mančester Junajted 2:1 (1:1)
Tevez 42, 64 – Gigs 17

Finale Karling kupa na programu je 28. febuara na londonskom 'Vembliju'. Branilac trofeja je Mančester junajted.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: