Počinje Zvezdina škola vaterpola

Škola vaterpola Crvene zvezde za decu uzrasta od šest do 12 godina počinje sa radom 22. januara, a cilj projekta je oživljavanje nekadašnjeg šampiona.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 19.01.2010.

14:24

Default images

Nekadašnji centar reprezentacije Jugoslavije Viktor Jelenić, koji će sa dečacima raditi četiri puta nedeljno u Košutnjaku i na Banjici, napomenuo je da Crvena zvezda kreće od nule, pošto je poslednje dve godine beogradski klub postojao samo na papiru.

Svi mi smo članovi Skupštine Crvene zvezde i teško nam pada činjenica da se naš klub trenutno ne takmiči ni u jednoj kategoriji. Ovo što mi sada pokrećemo je početak male priče, koju ćemo pokušati da pretvorimo u nešto mnogo ozbiljnije“, istakao je Jelenić.

Jelenić je naglasio da su zaostala dugovanja, najviše prema bivšim funkcionerima, „kamen okačen oko vrata kluba i dodao da, za razliku od mnogih, nikada ne bi podneo tužbu protiv voljenog kluba.

Golman Crvene zvezde iz njenih slavnih dana Nemanja Marjan napomenuo je da mnoga deca, navijači popularnog kluba, žele da se posvete vaterpolu i dodao da bi bio veliki greh da im se onemogući da treniraju gde žele.

Očekujemo da naša škola okupi dosta polaznika i da polako vratimo klub tamo gde mu je mesto“, rekao je Marjan.

Čedomir Drašković je precizirao da će Zvezdina vaterpolo škola raditi na principima trofejnog jugoslovenskog sistema rada, ali da će poseban akcenat biti stavljen na rad sa centrima.

Poslednjih godina primetno je da su treneri u radu zapostavili nekadašnje naše najubojitije oružje, kvalitetne centre. Očekujem da ćemo mi to uspeti da popravimo“, zaključio je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: