Baton: „Želim na Dakar“

Aktuelni svetski šampion Britanac Dženson Baton otkrio je da želi da se, kada završi karijeru u Formuli 1, takmiči na Dakaru.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2010.

14:02

Default images

„Ako bih se takmičio u nekom drugom šampionatu to bi bilo jer želim da se zabavim. Uzmimo za primer Dakar. Želim da vozim takav reli, ali kao privatni vozač, jer mislim da bi to bilo zabavno, ali i neverovatno životno iskustvo“, rekao je Baton, koji je prošle sezone osvojio titulu kao vozač ekipe Bron GP, a od ove godine će braniti boje Meklarena.

Baton ističe da je trenutno fokusiran samo na Formulu 1 i na odbranu titule, a pripreme za sve što ga očekuje je počeo posetom sedišta tima u Vokingu i upoznavanjem ljudi sa kojima će raditi. Jedan od zadatak koji će branilac šampionske titule imati je i da nadmaši svog sunarodnika i timskog kolegu Luisa Hamiltona.

Osvajanje titule sa Bronom je bilo fenomenalno, jer je došlo kao nagrada za vredan rad tokom mnogo godina. Ali, sada sam vozač Meklarena, tima koji je deo istorije i ostvario je mnogo toga u Formuli 1, a rad sa Luisom je, takođe, privilegija za mene. On je postigao mnogo toga za kratko vreme, imao je uspone i padove, a sve to izgleda kao moja karijera suzbijena u dve ili tri godine. Imamo veliku iskustvo i ako budemo radili zajedno napravićemo odličan bolid i imaćemo odličnu sezonu“, istakao je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Podeli: