Anri bez kazne za "rukomet"

Tijeri Anri ne može da bude kažnjen zbog igranja rukom u akciji koja je donela pobedu Francuskoj protiv Irske i plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 18.01.2010.

20:11

Default images

Disciplinska komisija FIFA donela je odluku da ne postoji slučaj u pravilniku FIFA koji bi se primenio u pomenutom slučaju. Pravila kažu da igranje rukom nije „ozbiljno kršenje pravilnika“, pa prema tome neće biti sprovedena istraga protiv francuskog napadača.

„Ne postoji deo pravilnika koji bi dozvolio disciplinskoj komisiji da kazni Anrija za neki incident koji sudije na utakmici nisu sankcionisale“, zapisano je u saopštenju FIFA.

Izvršni komitet FIFA predvođen predsednikom Sepom Blaterom, slučaj je prepustio prošlog meseca disciplinskoj komisiji. Anri je dodirnuo loptu levom rukom pre nego što je dodao do Vilijama Galasa koji je postigao odlučujući pogodak u produžetku plej-of utakmice protiv Irske prošlog novembra u Parizu.

Posle velike sramote koja se dogodila na stadionu Francuska, fudbalski savez Irske je zatražio od FIFA da se utakmica ponovo odigra. odgovor FIFA je da rezultat ostaje, jer se sudijske odluke ne mogu pregledati.

„Za vreme mečeva, odluke donose sudije, a te odluke su konačne“, saopštila je tada FIFA:

Ipak izvršni komitet FIFA sastao se 2. decembra u Kejp Taunu i čitav slučaj predao disciplinskoj komisiji. Da je ova komisija donela drugačiju odluku na sastanku u Cirihu, Anri bi bio suspendovan sa utakmica Svetskog šampionata u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: