Milan Jovanović: 'Hoću u Liverpul'

Milan Jovanović odbio je da u sredu učestvuje na gala svečanosti povodom dodele “Zlatne kopačke” za najboljeg fudbalera Belgije u 2009. godini.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2010.

21:53

Default images

Srpski reprezentativac ubedljivo je vodio u svim anketama, ispred Busufe i Romela Lukakua, ali nije otputovao za Ostende, niti je dozvolio da kamere uđu u njegov stan kako bi bio uživo uključen u ceremoniju. Lane je demantovao da je odluka povezana s bojkotom od strane njegovog kluba Standarda, koji nije želeo da pređe preko etiketiranja Marka Vicela kao “ludaka godine”.

„Ova odluka nema veze sa bojkotom od strane Standarda. Znam da je direktor kluba Pjer Fransoa u svlačionici saopštio odluku o bojkotu, ali ja ne govorim francuski i nisam razumeo šta je pričao. Rešio sam da ne idem iz nekih ličnih razloga. Zar je toliko bitno da budem prisutan tamo?“, rekao je Jovanović belgijskom listu “Hat latste nijuvs”, koji je i organizator svečanosti.

Na opasku novinara da će se prvi put dogoditi da dobitnik “Zlatne kopačke” ne prisustvuje dodeli, Jovanović je odgovorio.

„Pa šta onda? Često sam prvi radio neke stvari. I sada ću dati novinama 20 dana teme za pisanje. Zar to nije fantastično. Uostalom, otkud znate da li sam uopšte u Belgiji? Možda ću posle treninga otići na pregovore s novim poslodavcima jer jedan stvarno veliki klub želi da me dovede. Verujte mi, “Zlatna kopačka” mi stvarno nije potrebna!“, rekao je Lane aludirajući na svakodnevne licitacije oko toga gde će nastaviti karijeru.

Na pitanje da li će biti uživo uključen u ceremoniju dodele nagrade iz svog doma u Liježu, Jovanović je bez oklevanja odgovorio da neće otvoriti vrata novinarima i snimateljima.

„ Ne! Nisam prostitutka. Ako pobedim u izboru, možda ću trofej primiti kasnije“, zaključio je srpski reprezentativac.

U nekoliko navrata Standard je odbio da proda Jovanovića i on će za nekoliko meseci moći da ode kao slobodan igrač. Milan, Olimpijakos i Štutgart su zainteresovani za njega, ali Srbin želi u Liverpul.

„Menadžer Liverpula Benites želi da me dovede i to je dobar znak. Premijer liga je pravi izbor za mene. Sam ću odlučiti o svojoj sudbini. Slobodan sam igrač i otići ću tamo gde mislim da je najbolje za mene. Jeste Milan veliki klub, ali na mojoj poziciji igra Ronaldinjo. Ne, ne plašim se konkurencije Brazilca, ali protiv njegove komercijalne vrednosti ne mogu da se takmičim“, rekao je Jovanović za “HLN”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: