Adem Ljajić prešao u Fiorentinu

Mladi srpski reprezentativac Adem Ljajić prešao je u sredu u Fiorentinu iz Partizana potpisavši četvorogodišnji ugovor.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 13.01.2010.

17:55

Default images

Predsednik Partizana Dragan Đurić i generalni sekretar Darko Grubor otputovali su u utorak u Firencu, gde su vodili pregovore, a transfer će zvanično stupiti na snagu posle lekarskih pregleda koji su zakazani za četvrtak. Detalji transfera nisu saopšteni, a poslednjih dana se spekulisalo o cifri od oko sedam miliona evra kolika je tržišna vrednost Ljajića.

Ljajić je u Partizan došao u oktobru 2005. godine sa 14 godina iz Jošanice, a za prvi tim 'crno-belih' odigrao je 70 utakmica i postigao 13 golova. Igrao je za mlade selekcije reprezentacije Srbije do 17 i 19 godina, a ove sezone je odigrao dve utakmice za selekciju do 21 godine.

Prošle zime Mančester junajted i Partizan su postigli dogovor o transferu Ljajića, ali je engleski šampion krajem 2009. odustao od transfera zbog nemogućnosti da fudbaleru obezbedi radnu dozvolu.

Ljajić će se u Fiorentini pridružiti bivšem kapitenu Partizana Stevanu Jovetiću što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg je 18-godišnjak krajem 2009. odbio ruski Rubin koji je bio najzainteresovaniji za mladu srpsku zvezdu.

Fiorentina je trenutno šestoplasirani tim italijanske Serije A sa 30 bodova iz 18 utakmica i sa utakmicom manje, a zaostaje 15 bodova za vodećim Interom.

"Viola" je izborila plasman u osminu finala Lige šampiona, gde će igrati protiv Bajerna iz Minhena. Prvi meč na programu je 17. februara, a revanš 9. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: