Pike prelazi u NASCAR

Brazilac Nelson Pike junior najavio je prelazak u NASCAR ove sezone, pošto nije uspeo da nađe angažman u Formuli 1.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

16:44

Default images

Pikeova karijera u Formuli 1 je prerano završana sredinom prošle godine, kada je dobio otkaz u Renou, a potom je otkriveno da je bio umešan u nameštanje trke za Veliku nagradu Singapura 2008. godine. To je ujedno sigurno glavni razlog što ga nijedan od 13 timova nije želeo u svojim redovima ove sezone.

Proteklih nekoliko meseci sam proveo razmišljajući kojim tokom će ići moja karijera ove godine. To je bila teška odluka. Moj cilj je bio da budem uspešan u Formuli 1, ali sam naučio da je sreća jednako važna kao i ambicije i pošto mojih prvih 18 meseci u Formuli 1 nije prošlo kao što sam planirao odlučio sam da se fokusiram na nešto drugo i da odem, u Ameriku. NASCAR je veoma izazovan i niko nikada nije ušao u taj šampionat kao autsajder i osvojio titulu, a to će biti moj krajnji cilj”, rekao je Pike junior.

Nedostajaće mi Evropa i svi moji prijatelji, ali ću uvek biti ponosan na sve što sam tamo postigao. Siguran sam da ću se vratiti, jer imam mnogo ambicija, a jedna od njih je i pobeda na trci “24 časa Le Mana””, dodao je Brazilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: