Severna Koreja,politika i fudbal...

Fudbalski savez Severne Koreje ne dozvoljava ženskoj reprezentaciji da se takmiči na istočno-azijskom šampionatu u Tokiju, preneli su japanski mediji.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 12.01.2010.

15:57

Default images

Japanska vlada saopštila je da će dati vize severnokorejskoj reprezentaciji, uprkos protestima Tokija zbog raketnih i nuklearnih testova koje sprovodi Severna Koreja.

Medjutim, FS Severne Koreje nije poslao zahteve za vize do 8. januara, kada je bio poslednji dan za prijave, prenela je novinska agencija
Kjodo.

Reprezentacija Tajvana će umesto Severne Koreje učestvovati na turniru, od 6. do 14. februara, rekao je predsednik Istočnoazijske
fudbalske federacije Jundži Ogura.

Na turniru će učestvovati još Kina, Južna Koreja i Japan.

Ovo nije prvi put da se politika "duboko" meša u sport, i otežava poziciju sportistima te zemlje. Već je poznato i da narod u Severnoj Koreji neće moći da gleda nastupe svog tima na Mundijalu u Južnoj Africi, osim ako ta reprezentacija ne stigne do same završnice, odnosno, kako je saopšteno u Pjong Jangu, ne osvoji SP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: