Kleut: "Zvezda opet u blokadi"

FK Crvena zvezda prema rečima genseka Andrije Kleuta ponovo se našao u blokadi.

Izvor: B92, Novosti

Utorak, 12.01.2010.

11:52

Default images

Međutim prema rečima prvog operativca crveno-belih, situacija ipak nije alarmantna kao početkom prošle godine kada se nije znalo da li će klub dočekati naredni dan.U međuvremenu, na isplatu čekaju igrači koji nisu ostavili nikakav trag svojim igrama, ali će ostati upamćeni po, za srpske prilike, astronomskim ugovorima.

Crvena zvezda i slovenački internacionalac Mirnes Šišić postigli su dogovor o visini i načinu isplate duga van suda: umesto 750.000 evra, koliko mu po ugovoru pripada, dogovoreno je da mu se isplati suma od 450.000 evra, i to u tri rate.

Smanjili smo dug za 300.000 evra prema njemu, ali kad nemate ni tih 450.000 evra, što mu se duguje, onda je Šišić Zvezdi i dalje veliki problem. Ne znam ni da li da se radujem zbog ovog poslovnog aranžmana - ne krije Kleut. - On i Bronovicki zasad su naše “tempirane bombe” kad su dugovanja igračima u pitanju. Mi zaista činimo sve napore kako bismo rešili dugove, i svima ćemo isplatiti novac, a jedino što nemamo jeste - vreme. Evo, trenutno smo blokirani! Zato tražimo strpljenje i toleranciju. To je trenutna situacija i to se događa kad imate ovakve dugove, ali nije nerešiv problem. U nekoliko narednih dana odblokiraćemo račun.

Dugovi prema igračima i trenerima su veliki, ali ni taj taj problem nije nerešiv:

Dug prema igračima je nešto veći od dva miliona evra, uključujući i Šišića, Bronovickog, pa Suzukija, Fereiru, Mizdongarda, Lukaša, Đokića i ostale, kao i trenere i sportske direktore. Spisak je uglavnom poznat, pet-šest slučajeva imamo na arbitraži u FIFA, a sa ostalima pokušavamo da se dogovorimo ili smo već postigli sporazum.

Ipak klubu pristižu i zaostale rate iz inostranstva, koje će pomoći u rešavanju ovih problema:

Čekamo novac od Lensa, Turaka i Santandera, i to je suma od oko tri miliona evra“.

To je otprilike suma koja se duguje fudbalerima i trenerima:

Jeste, ali mi moramo i da živimo. Primera radi, suma koju treba da platimo Šišiću zadovoljava rate sadašnjim igračima za jedan kvartal! Moram da istaknem sadašnji trenerski i igrački kadar, koji je skroman, svestan situacije i pun razumevanja“, rekao je Kleut za Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: