Sjajni Davidenko osvojio Dohu

Rus Nikolaj Davidenko osvojio je turnir u Dohi pošto je u sjajnom finalu pobedio drugog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 0:6, 7:6 (8), 6:4.

Izvor: B92

Subota, 09.01.2010.

19:56

Default images

Davidenko je tako nastavio sa fenomenalnim izdanjima sa kraja prošle godine kada je trijumfovao na završnom Mastersu u Londonu. Nadal je prvi set dobio sa nulom i tada je delovalo da će bez problema osvojiti trofej, ali Davidenko je u preostala dva perioda pokazao da trenutno verovatno igra najbolji tenis na svetu i zasluženo je slavio.

Duel je trajao dva sata i 43 minuta, a ovo je Davidenku 20. titula u karijeri.

U prvom setu Nadal je prosto pregazio Rusa, i ako je Troicki gledao taj deo neće mu biti previše žao zbog ubedljivog poraza u polufinalu. Španac je u prvom periodu napravio čak tri brejka, nije Davidenku dozvolio nijednu brejk loptu i prošetao se do 6:0.

Početkom drugog seta Davidenko je ipak počeo da pruža otpor. Napravio je rani brejk, zadržao ga sve do finiša kada je Nadal uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Pošto u preostala dva gema nije bilo brejkova ušlo se u taj-brejk.

U ‘dodatnom gemu’ Nadal je imao dve meč lopte, ali nije ih iskoristio, i Davidenko je iskoristivši drugu set loptu izjednačio na 1:1.

Na startu trećeg seta Nadal je poveo sa 3:1, i delovalo je da je blizu pobede pošto je Davidenko pokazivao znake umora. Rus je ipak na to odgovorio sa tri vezana gema (jedan brejk), a u 10. gemu je ponovo oduzeo servis Špancu i tako došao do novog trofeja.

Rus je za ovaj trijumf nagrađen sa 250 ATP poena i 185.850 dolara. Turnir u Dohi igra se za ukupni nagradni fond od 1.024.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: