Diara: "Odlazim zbog bolje plate"

Najbolji strelac Partizana Lamin Diara, koji gotovo izvesno napušta Humsku u januaru, objasnio je razloge svog odlaska.

Izvor: B92

Subota, 09.01.2010.

10:45

Default images

Senegalac je izjavio da mu je žao što napušta Partizan, ali smatra da je fudbal pre svega posao od koga živi i da želi što bolje materijalno da se obezbedi. 26-godišnji fudbaler je od čelnika ’crno-belih’ letos tražio povećanje plate, ali njegov zahtev nije bio ispunjen. U Gaziantepu, koji je najzainteresovaniji za Partizanovog centarfora, Diara bi zarađivao četiri puta više nego u Humskoj.

Fudbal je posao, a ja samo želim da zaradim najviše što mogu. Nadam se da će me navijači razumeti, da se neće ljutiti, ako već imam šansu da dobijem više novca nego ovde, ne vidim razlog zašto je ne bih iskoristio“, rekao je Diara za Sportski žurnal.

Imam 26 godina i nisam siguran da će više biti prilike da zaradim za život. Da se razumemo, meni se sviđa Beograd, voleo bih i da ostanem, ali nisam siguran da klub može da me plati“, nastavio je Senegalac.

Diara je u Partizan stigao za 60.000 evra iz portugalskog Beira Mara, 2007 godine. Leta 2008. Senegalac je produžio ugovor sa ’crno-belima’, posle čega je zarađivao oko 150.000 evra godišnje.

Znao sam da neki igrači sa 17 ili 18 godina zarađuju više od mene, da napadači u Rumuniji ili Turskoj imaju veće ugovore, ali zbog toga nikada nisam zabušavao na terenu. Moj zadatak je bio da odradim posao najbolje što mogu, da postižem golove, asistiram, igram za ekipu, a ne da gledam sa strane“, rekao je Diara.

Nesporazumi na relaciji Diara – uprava Partizana pojavili su se prošlog leta kada je doveden Brazilac Kleo. Diara je tražio da bude plaćen kao i novi napadač Partizana, ali su u klubu odbili zahtev svog centarfora.

Samo sam tražio da me tretiraju u skladu sa mojim igrama. U tom trenutku smo odbranili duplu krunu, bio sam prvi strelac lige, smatrao sam da bi trebalo da budem plaćen više nego do tad. Nisam tražio milione, ali ako smo ostvarili uspeh, red je bio da za njega budemo adekvatno nagrađeni. Da se ne lažemo, meni novac dosta znači, a da bi motivacija bila na najvišem nivou, onda i primanja moraju da budu u skladu sa onim što pružam na terenu“, bio je iskren Diara.

Navijači Partizana upamtiće Diaru po tome što je za vreme njegovog boravka u klubu osvojeno četiri trofeja, uz pozitivan skor u ’večitim derbijima’ u kojima je Senegalac blistao sa ukupno šest golova i četiri asistencije.

Dao sam sve Partizanu i stvarno ga mnogo volim. Dolazim na prozivku, pošto sam ja samo radnik, a moja firma počinje da radi 15. januara i tad bi trebalo da se javim na posao“, dodao je Diara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: