Davidenko preko Federera do finala

Nikolaj Davidenko plasirao se u finale turnira u Dohi pobedom nad prvim teniserom sveta Rodžerom Federerom u dva seta 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

17:12

Default images

U reprizi novembarskog polufinala Masters kupa u Londonu u, ruski teniser je odličnom igrom stigao do tek drugog trijumfa protiv Švajcarca u 14 mečeva. Davidenko će se u borbi za prvu titulu u 2010. godini sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom koji je eliminisao Viktora Troickog posle dva seta 6:1, 6:3.

Davidenko očigledno samo nastavlja tamo gde je stao prošle sezone, pošto je na fantastičan način došao do trijumfa nad prvi teniserom sveta.

U prvom setu Rus je pogodio svih 27 prvih servisa, neverovatno je igrao sa osnovne linije i terao Federera na nekarakteristične greške. Napravio je Davidenko prednost 3-0, uz dva brejka viška, Švajcarac je momentalno vratio jedan, ali je Rus drugi sačuvao i sasvim zasluženo poveo u setovima.

Ključni trenutak meča dogodio se početkom drugog seta. Posle prvog gema, u kojem je viđeno nekoliko spektakularnih poena, Federer je u drugom gemu imao dve brejk lopte. U tom drugom gemu Davidenkov servis je popustio, napravio je nekoliko grešaka, ali Federer, od koga se očekivalo da podigne nivo igre u nastavku, odgovorio je istom merom i propustio priliku da se vrati u meč.

U trećem gemu Rus pravi brejk bez izgubljenog poena, a do kraja Federeru nije dozvolio nijednu brejk priliku i zasluženo se plasirao u finale.

Davidenko i Nadal su se do sada sastali osam puta i obojica imaju po četiri trijumfa. Poslednja dva puta trijumfovao je ruski teniser, u finalu Masters turnira u Šangaju i u grupi u Masters kupu u Londonu.

Nagradni fond turnira u Dohi je 1.024.000 dolara, a pobednik će inkasirati 185.850 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: