Srpska posada otputovala na SP

Jedini srpski predstavnici na Svetskom prvenstvu u jedrenju u klasi Zvezda, koje će biti održano u Rio de Žaneiru, otputovali su u Brazil.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

16:30

Default images

Srbiju će na planetarnom šampionatu predstavljati kormilar Branislav Erac, Ozren Tošić kao član posade i slovenački trener David Antončić. Svetsko prvenstvo traje od 16. do 22. januara, i okupiće 81 posadu iz celog sveta, među kojima će biti između 15 i 20 bivših i sadašnjih planetarnih i olimpijskih šampiona.

Mi smo sa pripremama za Svetsko prvenstvo počeli u avgustu. Iako smo obojica veoma iskusni jedriličari vrlo kratko smo trenirali za olimpijsku klasu, iako je za svaki brod i klasu potrebno dosta treniranja. Mi smo skupa 50,5 sati trenirali u klasi Zvezda. Naš cilj je da počnemo kampanju koja će trajati do Olimpijskih igara 2012. godine, a od rezultata će zavisiti da li ćemo nastaviti i posle njih“, rekao je član srpskog tima Ozren Tošić.
Do sada nijedna posada iz Srbije nije uspela da se plasira bolje od donje trećine na Svetskom prvenstvu, a Tošić i Erac se nadaju da će njihov plasman u Riju biti značajno bolji.

Naše ambicije su mnogo veće nego što su očekivanja okoline. Mislim da bi veliki uspeh bio da se plasiramo u prvoj polovini, a ako budemo među prvih 30 to će značiti da su naše mogućnosti mnogo velike, s obzirom na vreme koje smo proveli trenirajući u ovoj vrsti jedrilice“, izjavio je Tošić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: