Jokanović selektor Crne Gore?

Crnogorska fudbalska reprezentacija dobiće novog selektora do kraja meseca, a najozbiljniji kandidat je Slaviša Jokanović, pišu podgoričke Vijesti.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

12:17

Default images

Akcija potrage za novim selektorom počela je na neobičan način, Savićević je izjavio da "traži nove opcije", a prethodni selektor Zoran Filipović se, opet putem medija, "zahvali ona saradnji". Pitanje selektora, pišu Vijesti, rešavaće se posle desetog januara, a rok za postavljanje novog selektora je kraj februara jer Crna Gora prvu utkamicu igra 3. marta.

Najozbiljniji kandidat za Filipovićevog naslednika je, prema pisanju podgoričke štampe, Slaviša Jokanović, nekadašnji trener Partizana. Jokanović je, pišu Vijesti, jedini kandidat sa kojim je Savićević razgovarao do sada iako je javnost pominjala i Ljunišu Tumbakovića.

Nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima tadašnje države Savićević i Jokanović kontaktirali su pre Nove godine a u izjavama su se potrudili da pokažu interesovanje za posao.

Na Savićevićev komentar da je "Jokanović pošten i zna mnogo”, ovaj je odgovorio "da bi mu bila čast da predvodi Crnu Goru.”

Eventualni posao mogao bi da propadne samo u dva slučaja - da se čelnici Saveza i Jokanović ne dogovore oko finansijskih uslova, ili u slučaju da bivši trener Partizana u međuvremenu dobije unosniju ponudu nekog evropskog kluba.

Kako sada stvari stoje, čelnici FSCG vjerovatno će morati da povećaju svotu novca namenjenu za selektora 'A' reprezentacije, dok će Jokanović, ukoliko želi da bude selektor, morati da pristane na nešto manju platu nego što je imao u Partizanu, pišu Vijesti...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: