Ana u polufinalu Brizbejna!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Brizbejnu pošto je u 3. kolu savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:2, 7:6 (6).

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

09:20

Default images

Ivanovićeva se namučila i u trećem meču na turniru, iako je slavila sa 2:0 u setovima, za razliku od prva dva meča gde su se igrala po tri seta. Pavljučenkova je uspela da se pri rezultatu 0:4 u drugom setu izbori za taj-brejk u kome je Ivanovićeva ipak bila uspešnija, posle ukupno 87 minuta igre. Ivanovićeva će se za plasman u finale boriti protiv Žistin Enan.

Srpska teniserka je napravila brejk u šestom gemu prvog seta za vođstvo od 4:2, posle čega je delovalo da će meč rutinski privesti kraju. Nakon što je prvi set završen posle pola sata igre, 22-godišnja Ivanovićeva je osvojila ukupno sedam uzastopnih gemova, za vođstvo od 4:0 u drugom setu. Ipak, 18-godišnja Ruskinja je uspela da uzvrati na najbolji mogući način i da sa čak tri brejka dođe do prednosti od 6:5 i prilike da na svoj servis osvoji set.

Ivanovićeva je uspela da povrati koncentraciju i da se izbori za taj-brejk, koji, opet, nije dobro počeo za srpsku teniserku. Pavljučenkova je prvo povela sa 4:1, a zatim je imala i set poen pri vođstvu od 6:5. Ipak, uz podršku publike, Ivanovićeva je uspela da slomi mladu Ruskinju i da dođe do svoje prve pobede bez izgubljenog seta na turniru u Brizbejnu.

Ivanovićeva je posle meča istakla da joj je bila bitna podrška domaćeg golfera, Adama Skota, sa kojim se srpska teniserka zabavlja.

Bilo je sjajno videti Skotovo mirno lice u publici. U toku meča puno emocija prolazi kroz vas i bilo je dobro videti nekoga ko vas smireno podržava, bez obzira na rezultat. To je sjajno i zaista sam uživala u tome“, rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićevu u polufinalu turnira očekuje težak posao, pošto će se sastati sa bivšom najboljom teniserkom sveta, Belgijankom Žistin Enan. Enanova je u četvrtfinalu savladala Melindu Čink iz Mađarske sa 6:2, 3:6, 7:6 (5).

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: