Žigić: Želim da ostanem u Valensiji

Srpski fudbaler Nikola Žigić izjavio je za „Večernje novosti“ da ne želi da ode iz Valensije, iako mu trener Unaj Emeri retko ukazuje priliku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

22:40

Default images

“Moja želja da ostanem u Valensiji nikada nije bila sporna. Ništa se ni sada nije promenilo, nameravam da koristim svaku šansu koju mi trener ukaže jer je on ovde glavni Ipak, ako stigne takva ponuda da ni ja ni Valensija ne možemo da je odbijemo, sve je moguće”, rekao je Žigić, koji je za vikend postigao pobedonosni gol u meču sa Espanjolom.

“Stvarno sam presrećan zbog pažnje kojom me svi obasipaju u Valensiji. Kada sam ušao na teren umesto Albe, navijači su me dočekali gromoglasnim aplauzom, što mi je bio motiv više da pružim maksimum”, dodao je centarfor srpske reprezentacije.

Žigić je ove godine nastupio na samo pet prvenstvenih susreta, i to uvek kao rezerva: Hetafe (19 minuta), Rasing (32), Majorka (2), Atletik Bilbao (12) i Espanjol (27). I za ta 92 minuta uspeo je da postigne dva pobedonosna gola, protiv Rasinga i Espanjola.

“Postizanje golova je moj zadatak. Protiv Katalonaca smo pokušali na sve načine, s boka, kroz sredinu, iz prekida, a onda smo ih ‘udarili’ iz vazduha. I pogodili. Zadovoljan sam zbog gola koji je uživo videla i moja 19-mesečna ćerkica, a još više zbog pobede i tri nova boda”.

Ove sezone Žigić je na terenu proveo 554 minuta na 13 zvaničnih utakmica i dao je pet golova – dva u Primeri (Rasing i Espanjol), dva u Ligi Evrope (Stabek i Đenova) i jedan u Kupu Španije (Alkojano).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: