Gol Žigića za pobedu, remi Barse

Fudbaleri Valensije pobedili su Espanjol 1:0, u prvoj utakmici 16. kola španske Primere. Gol za trijumf ’slepih miševa’ postigao je Nikola Žigić u 93. minutu.

Izvor: B92

Subota, 02.01.2010.

20:11

Default images

Srpski reprezentativac meč je počeo na klupi, ali pošto Valensija nije mogla da probije odbranu gostiju iz Barselone, Žigić je na teren ušao 25 minuta pre kraja i u poslednjim trenucima rešio pitanje pobednika udarcem glavom nakon centaršuta Hoakina. Barselona i Viljareal odigrali su nerešeno,dok je Atletiko savladao Sevilju golom Lopeza u poslednjem minutu.

U sastavu gostujućeg tima ponovo nije bilo nekadašnjeg kapitena Partizana Milana Smiljanića, iako je trener Maurisio Poketino nedavno izjavio da će Smiljanić dobiti priliku.

Žigiću je ovo drugi gol u Primeri ove sezone, ali i drugi put da svojim golom donosi minimalnu pobedu Valensiji. Prvi gol postigao je na gostovanju Santanderu u meču koji je takođe završen rezultatom 1:0.



Viljareal je prva ekipa koja je u Primeri ostala neporažena na Kamp Nou. Nije delovalo da će tako biti na samom početku, pošto je Barselona povela već u sedmom minutu preko Pedra – Anri je pogodio prečku, a lopta se odbila do Pedra, koji je posle lepog prijema matirao Dijega Lopesa.

Viljareal je igrao vrlo dobro i u većem delu igrao ravnopravno sa favorizovanim Kataloncima, a nagrada za to došla je u 50. minutu, kada je David Fuster posle centaršuta Kanija postavio konačnih 1:1.

Do kraja meča najbolju šansu za Barsu propustio je Ibrahimović, a za goste se u izglednoj situaciji našao Đuzepe Rosi.

Primera, 16. kolo:

subota:
Valensija – Espanjol 1:0
Barselona – Viljareal 1:1
Atletiko Madrid – Sevilja

nedelja:
Almerija – Heres
Hetafe – Valjadolid
Santander – Tenerife
Hihon – Malaga
Saragosa – Le Korunja
Maljorka – Bilbao
Osasuna – Real Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: