Biljana Topić i Goran Nava najbolji

Najbolji atletičar i atletičarka Srbije u 2009. godini su Goran Nava i Biljana Topić. Najbolji juniori su Ivana Španović i Nemanja Cerovac.

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2009.

12:01

Default images

ASS proglasio je najuspešnije atletičare, trenere, klubove i atletske radnike i dodelio specijalna priznanja osvajačima medalja na međunarodnim takmičenjima u 2009. godini. Dodeljeno je 19 priznanja, a među najboljima su i klubovi Crvena zvezda i Novi Beograd, kao i Olja Nikolić, Nemanja Kojić, Amela Terzić, Nemanja Božić, Mihail Dudaš, Azra Eminović i Nikola Penić.

Biti proglašena za najbolju srpsku atletičarku u 2009. godini je zaista velika čast. Ovo je prvi put u mojoj sportskoj karijeri da sam u izboru ASS proglašena za atletičarku godine, sigurna sam da nije i poslednji. Nadam se da sam opravdala očekivanja atletske javnosti ovogodišnjim nastupima, i verujem da ću Atletski savez Srbije i sve ljubitelje atletike učiniti ponosnim na takmičenjima u godinama koje dolaze,” rekla je Biljana Topić.

Velika mi je čast što sam izabran za naboljeg atletičara u 2009 godini. Ovo predstavlja ne samo podsticaj da nastavim da pružam svoj maksimum, nego i odgovornost da dajem pozitivan primer mlađim atletičarima. U sportu ne dati sve je isto kao ne dati ništa. Ove godine sam želeo sve da dam za jednu medalju u Beogradu i za nacionalni rekord na Evropskom prvensvtu u dvorani u Torinu. I drago mi je što to sam i uradio. Baciti se na kraju linije nije “najbolja strategija”, ali kada to je nehopodno, radi se i to! Pobeda je na kraju linije! 2009. godina je bila magična godina za mene i za atletiku u Srbiji, i nadam se da ću zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije nastaviti da osvajam medalje i to već na Evropskom prvenstvu u Barseloni sledeće godine,” bile su reči Gorana Nave.

Specijalne plakete ASS za osvojene medalje na međunarodnim takmičenjima dobili su Teodora Simović ('93), Marija Vučenović ('93), Mila Andrić ('90), Tatjana Jelača ('90) i Rifat Zilkić (trener).

najbolji u 2009. u izboru ASS
pionirka i pionir: Olja Nikolić (3000m stipl), Nemanja Kojić (1500, 3000m)
mlađa juniorka i junior: Amela Terzić (1500, 3000m), Nemanja Božić (400m)
juniorka i junior: Ivana Španović (skok u dalj), Nemanja Cerovac (1500, 3000m)
mlađa seniorka i senior: Azra Eminović (10.000m), Mihail Dudaš (desetoboj)
seniorka i senior: Biljana Topić (troskok), Goran Nava (800, 1500m)
trener: Dragutin Topić
sportski radnik: Nikola Penić
klub, seniorska konkurencija: Crvena zvezda
klub, juniorska konkurencija: Novi Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: