Najviše nagrada kotorskom Primorcu

Najbolji sportisti u Crnoj Gori u 2009. godini su vaterpolista Vjekoslav Pasković i košarkaš Nikola Peković, najbolji klub je VK Primorac.

Izvor: B92, Arena

Utorak, 29.12.2009.

11:06

Default images

U anketi koju su sproveli dnevni listovi Arena i Vijesti, TV Vijesti i RTCG glasali su sportski novinari i bivši sportisti a nagrade najboljima su uručene u hotelu 'Splendid' u Bečićima. Pasković, Primorac i Peković ubedljivo su iza sebe ostavili konkurenciju.

"Lep završetak godine, godine za pamćenje," bio je komentar Vjekoslava Paskovića, "Postao sam sa Primorcem prvak Evrope, što je pored zlata u Malagi i učešća na Olimpijskim igrama neki vrhunac karijere. Ova nagrada dolazi kao podstrek pred naredna iskušenja."

Najbolji sportista
Vjekoslav Pasković (vaterpolo) ..... 51 glas
Goran Radonjić (kik-boks) ..... 30
Srđan Mrvaljević (džudo) ..... 26
Boško Drašković (boks) ..... 16
Marija Vuković (skok uvis) ..... 9
Miroslav Petković (boćanje) ..... 8
Milorad Gajović (boks) ..... 4

Najbolja ekipa
Vaterpolo klub Primorac ..... 69
Vaterpolo reprezentacija ..... 33
Muška košarkaška reprezentacija ..... 23
Ženska košarkaška reprezentacija ..... 15

Najbolji 'ino-sportista'
Nikola Peković (košarka) ..... 63
Stevan Jovetić (fudbal) ..... 50
Goran Stojanović (rukomet) ..... 21
Jelena Dubljević (košarka) ..... 7

U 25. tradicionalnoj anketi 'Pobjeda - Arena' vaterpolisti Primorca iz Kotora, prvaci Evrope, pobedili su u 'apsolutnoj kategoriji'.

Anketirano je 60 bivših sportista i sportskih novinara, od čega je aktuelni vaterpolo šampion Starog kontinenta dobio više od 50 odsto glasova, tačnije 34.

U konkurenciji su bili: Goran Radonjić (11 glasova), Ivan Strugar (tri), bokser Boško Drašković, džudista Srđan Mrvaljević, džu-džicu reprezentacija i vaterpolo reprezentacija Crne Gore dobili su po dva glasa, a glas manje pripao je Karate klubu Onogošt, Stevanu Jovetiću, košarkašu Nikoli Pekoviću i muškoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore.

Još jedno priznanje otišlo je na adresu VK Primorac, tačnije u ruke Ranka Perovića, koji je bez konkurencije proglašen za najboljeg trenera u 2009. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: