Počinje turneja „Četiri skakaonice“

Svake godine tokom Svetskog kupa u ski skokovima, ali i zimskim sportovima, jedno takmičenje se, ipak, izdvaja – turneja „Četiri skakaonice“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.12.2009.

15:33

Default images

Novogodišnja turneja sigurno je najisčekivanije takmičenje svake godine, koje se tradicionalno održava od 29. decembra do 6. januara, a ove sezone na programu je 58. put. Turneja počinje u nemačkom Oberstdorfu, potom slede skokovi u Garmiš-Partenkirhenu, a takmičari se zatim sele u Austriju gde ih očekuju skokovi u Insbruku i kraj takmičenja u Bišofshofenu.

Turneja je jedno od najznačajnijih takmičenja tokom sezone na kojoj svaki skakač želi da trijumfuje, a pobeda na njoj može samo da se poredi sa osvajanjem Kristalnog globusa u Svetskom kupu ili zlatne medalje na Zimskim Olimpijskim igrama.

Tokom novogodišnje turneje boduju se rezultati sa sva četiri takmičenja, a šampion postaje skakač koji sakupi najviše bodova. Za razliku od generalnog plasmana Svetskog kupa tokom turneje „Četiri skakaonice“ sabiraju se bodovi dobijeni na osnovu dužine skoka i ocena sudija. Naravno, svako od četiri takmičenja se boduje i za Svetski kup isto kao i sva druga takmičenja tokom sezone.

Kompletnu najavu novogodišnje turneje možete da pročitate u našoj temi '„Četiri skakaonice“, praznik za ljubitelje zimskih sportova'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: