Nikenen pokušao da ubije ženu

Legendarni finski ski skakač Mati Nikenen uhapšen je pod optužbom da je na Božić pokušao nožem da ubije svoju suprugu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 27.12.2009.

20:22

Default images

Nikenenova supruga Mervi Tapola je u incidentu u gradu Ilojarviju, u zapadnoj Finskoj, zadobila povrede čela i ruke. Ona je utočiste našla u komšiluku, odakle je pozvala policiju. Nikenen, četvorostruki olimpijski šampion i četvorostruki prvak sveta, vikend je proveo u policijskom pritvoru, a očekuje se da će u ponedeljak protiv njega biti podignuta optužnica za ubistvo bez predumišljaja.

Nikenen (46) je ranije već imao problema sa zakonom zbog konzumiranja alkohola i nasilničkog ponašanja. On je 2006. godine proveo četiri meseca u zatvoru takođe zbog napada na suprugu.

Finac, koji je u svojoj zemlji još veoma popularan, 2005. godine je bio osuđen na 26 meseci zatvora zbog toga što je nožem ubo u leđa jednog prijatelja, ali je kasnije ta optužnica povučena. On je ušao u istoriju skijaških skokova kao prvi trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje 1988. godine na Igrama u Kalgariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: