FK Partizan pred buran prelazni rok

Prelazni rok fudbalera nije zvanično počeo ali je već poznat spisak potencijalnih pojačanja Partizana u januaru, a naslućuje se i 'lista odlazećih'.

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2009.

19:30

Default images

Praktično je završen posao sa turskim Gaziantepom oko transfera Senegalca Dijare, iz kluba će, najverovatnije, Ljajić, a jedan broj igrača uprava će pokušati da proda. 'Crno-beli' će pokušati da angažuju Miroslava Radovića, četvoricu fudbalera iz domaćeg šampionata (Davidov, Mijić, Mikić i Stanković) uz nekoliko igrača iz omladinskog pogona i Teleoptika.

Aleksandar Davidov igra levo spolja, odigrao je u jesenjem delu 13 utakmica za Kuljane, postigao dva gol auz dve asistencije. Rođen je 7. oktobra 1983. godine, visok 173 cm.

Prema tvrdnjama vlasnika kulskog Hajduka klubovi "su na dobrom putu da se dogovore".

Predrag Mijić, napadač Spartaka, došao je u Suboticu iz slovačkog Ružomberoka u leto 2008. godine. Ranije je igrao za OFK Beograd i ČSK iz Čelareva.
U polusezoni je za Subotičane odigrao 14 utakmica postigao jedan gol i imao jednu asistenciju. Najbolji meč jeseni odigrao je na stadionu Crvene zvezde kada je u utakmici četvrtfinala Lav kupa postigao dva gola. Rođen je 5. novembra 1984. godine, visok 177 cm.

"San svakog fudbalera u Srbiji je da zaigra za veliki klub, Spartak i Partizan su se dogovorili, ja se nadam da ću nastaviti sa dobrim igrama i opravdati ukazano poverenje," rekao je Mijić a preneo 'Sport'.

Transfer Vojislava Stankovića iz OFK Beograda dogovoren je pre nekoliko dana.

Kruševljanin Nikola Mikić igra na pozicijama desnog beka i štopera, rođen je 13. septembra 1985. godine a prošle jeseni je za Kruševljane odigrao svih 15 utakmica.

U Napredak je došao iz niškog Radničkog.

Očekuje se da trener Stevanović priključi prvom timu neke od najtalentovanijih omladinaca i igrača Teleoptika (pominju se Krneta, Brašanac, Popara, M. Šćepović) a konačan spisak igrača koji odlaze iz kluba ili imaju takvu mogućnost biće poznat pre novogodišnjih praznika.
Lamin Dijara je, ako ne bude spektakularnog preokreta, već igrač turskog Gaziantepa, Goranu Gavrančiću ističe ugovor i čini se da je nekadašnji reprezentativac "na izlaznim vratima", a klub bi mogao da se odrekne usluga Brane Ilića, Miloša Bogunovića, Vašingtona, Nikole Vujovića, u slučaju povoljnih ponuda.

Portugalac Almami Moreira bliži je ostanku jer nema velikog interesovanja za veznog fudbalera koji godišnje zarađuje 400.000 evra, a Adem Ljajić i Radosav Petrović su "u izlogu" ali se čekaju klubovi koji bi platili prilično veliko obeštećenje.

Ljajićeva cena je oko sedam miliona evra a pominje se interesovanje ruskog Rubina iz Kazanja ali i moskovskog CSKA, a za Petrovića je, prema navodima nekih medija, zainteresvoan premijerligaš Birmingem Siti. Prema nezvaničnim izvorima u Partizanu se i od njegovog transfera očekuje više od dva miliona evra.

Partizan bi mogao da promeni i golmane. Očekuje se da će Mladen Božović biti prvi izbor i u prolećnom delu sezone ali da dvojica iskusnih golmana, Darko Božović i/ili Aleksandar Radosavljević, potraže nove klubove.

Iako je pominjana mogućnost da u Humsku stigne Bojan Isailović iz Čukaričkog čini se da će povremeni reprezentativac u inostranstvo a da će 'crno-beli', ako se na to odluče, dovesti nekoga od mlađih golmana iz Superlige ili Prve lige Srbije.

Prelazni rok zvanično počinje 1. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: