Fabregas doneo pobedu Arsenalu

U utakmici 19. kola Premijer lige Arsenal je ubedljivo slavio protiv Aston Vile sa 3:0, zahvaljujući dvostrukom strelcu, fantastičnom Sesku Fabregasu.

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2009.

16:41

Default images

Aston Vila je do ovog kola imala najbolju odbranu u ligi, sa svega 14 primljenih golova u 18 kola. Međutim kapiten Arsenala Sesk Fabregas koji je na teren ušao tek u 57. minutu, zamenivši Denilsona, sa dva sjajna gola u 65. i 81 minutu doneo je pobedu svom timu. Konačnih 3:0 postavio je Abu Dijabi golom u 90. minutu, posle asistencije Tea Volkota.

Prvu priliku na meču imali su fudbaleri Arsenala već u trećem minutu. Nasri je izveo slobodan udarac, posle faula nad Dijabijem, lopta je posle loše reakcije odbrane Vile našla kod Vermelena koji nije bio precizan. Samo minut kasnije Eduardo je bio u prilici da postigne pogodak, ali je veoma loše šutirao i Bred Fridel je bez problema zaustavio njegov udarac.

Gosti su u 13. minutu pokušali da ugroze gol Almunije, posle šuta Ešlija Janga lopta se odbila od Songa i proletela blizu stative. Posle nekoliko pasova koji su razmenili Milner, Heski i Ešli Jang, lopta je došla do Dana koji je pogodio praznu mrežu, ali je prethodno bio očigledan faul nad Almunijom. Ipak, do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

U 57. minutu Arsen Venger pravi ključnu izmenu na meču kada na teren ulazi kapiten i najbolji igrač Arsenala Sesk Fabregas, dok je u 64. minutu Teo Volkot na terenu zamenio Eduarda da Silvu. Samo minut kasnije Dan je faulirao upravo Fabregasa, koji je fantastično izveo slobodan udarac sa 22m, i postigao predivan gol za vođstvo svog tima.
FoNet
Gostujući igrači nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Almunije, ali je Fabregas još jednom uspeo da se upiše u strelce. U 81. minutu Teo Volkot je povukao kontru po desnoj strani, i asistirao Fabregasu koji je udarcem iz trka savladao ponovo nemoćnog Fridela.

Međutim, izgleda da je Fabregas obnovio povredu mišića, pa je odmah posle drugog postignutog gola Venger morao da ga izvede sa terena. Španski reprezentativac je na terenu proveo 27 minuta i postigao dva gola.

Treći gol na meču postigao je Abu Dijabi, koji posle dodavanja Volkota, dugao vukao loptu kroz sredinu terena, i odličnim udarcem savldao golmana Vile.

Arsenal: Almunia, Sanja, Galas, Vermelen, Traore, Dijabi, Song, Denilson (Fabregas (Remzi) ), Nasri, Aršavin, Eduardo (Volkot).

Aston Vila: Fridel, Luka Jang (Delf), Kueljar, Dan, Vornok, Milner, Petrov, Ešli Jang, Dauving, Agbonlahor, Heski (Kerju).

U poslednjoj utakmici 19. kola Premijer lige od 17 časova igraju Hal i Mančester Junajted.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: