Del Potro: "Nedostaje mi iskustvo"

Argentinski teniser Huan Martin del Potro postaće četvrti teniser sveta jer Endi Mari neće braniti titulu na turniru u Dohi.

Izvor: B92

Subota, 26.12.2009.

16:45

Default images

Ipak, Del Potro ne želi da ga ta činjenica sputa ili stvori pritisak, već hoće postepeno da napreduje. „Moram još da poboljšam igru kako bih se osećao spremnim da se borim za vrh. Nedostaje mi iskustvo koje imaju Rodžer Federer ili Rafael Nadal“, izjavio je 21-godišnji Del Potro.

„Nadal je bio povređen četiri meseca i počeće sezone braneći titulu na Australijan openu. Đoković je snažno završio godinu“, svestan je Del Potro da je konkurencija u vrhu velika.

„Nisam nikada pomišljao da ću sa 20 godina osvojiti US open, ali i dalje postoji velika razlika između ’broja 1’ i ostatka“.

Del Potro ima 21 godinu, trenutno je peti na ATP listi, a u karijeri je osvojio sedam titula i zaradio nešto više od 6,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: