Bičkov saopštio spisak za ZOI

Sselektor ruske hokej reprezentacije Vjačeslav Bičkov saopštio je imena 23 igrača koji će od 12-28. februara 2010. igrati na Zimskim OI u kanadskom Vankuveru.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 25.12.2009.

22:46

Default images

Među njima je čak 14 igrača koji trenutno brane boje klubova u Kanadi i SAD, odnosno u profesionalnoj NHL ligi. Rusiju će u Kanadi predvoditi Aleksander Ovečkin (Vašington), Jevgenij Malkin (Pitsburg), Pavel Datsjuk (Detroit), Ilja Kovalčuk (Atlanta).

Zanimljivo je da je Bičkov pozvao u reprezentaciju 40-godišnjeg veterana Sergeja Federova, sa kojim je zajedno osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1992. u Albervilu (Francuska). Federov je 18 sezona igrao u NHL, a ove godine vratio se u domovinu kako bi branio boje ruskog prvoligaša Metalurga iz Magnitogorska.

Kao reprezentativci Sovjetskog Saveza (SSSR) i ZND (Zajednice nezavisnih država) najbolji hokejaši Rusije bili su osam puta pobednici oimpijskih turnira, poslednji put pre 17 godina.

Iz domaćeg prvenstva (KHL) Bikov je pozvao samo devetoricu igrača. Među njima nema 39-godišnjeg veterana Sergeja Zubova, koji se 2009. takođe vratio u Rusiju pošto je 17 sezona igrao u NHL, ni tri godine mlađeg Alekseja Kovaljova, kapitena "zborne komande" na olimpijskom turniru 2006. u Torinu, gde su Rusi bili su četvrti.

Ruski hokej tim za ZOI 2010:

Golmani: Evgeni Nabokov (San Hose Šarks), Ilja Brizgalov (Finiks Kojotes), Semion Varlamov (Vašington Kapitals)

Odbrana: Andrej Markov (Montreal Kanadiens), Anton Volčenkov (Otava Senators), Sergej Gončar (Pitsburg Pingvins), Denis Grebeškov (Edmonton Oilers), Fjodor Tjutin (Kolumbus Blu Džakets), Dmitri Kalinjin (Salavat Julajev Ufa), Konstantin Kornejev (CSKA Moskva), Ilja Nikulin (AK Bars Kazanj)

Napad: Aleksander Ovečkin (Vašington Kapitals), Evgeni Malkin (Pitsburg Pingvins), Pavel Datsjuk (Detroit Red Vings), Ilja Kovalčuk, Maksim Afinogenov (Atlanta Trešers), Aleksander Semin (Vašington Kapitals), Aleksej Morozov, Denis Zaripov (AK Bars Kazanj), Sergej Zinovjev, Viktor Kozlov, Aleksander Radulov (Salavat Julajev Ufa), Sergej Fedorov (Metalurg Magnitogorsk)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: