Opačić: „Trener do nedelje“

Generalni menadžer košarkaškog kluba Crvena zvezda Milan Opačić izjavio je da bi novi trener crveno-belih trebalo da bude imenovan do nedelje, prenose Novosti.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 25.12.2009.

22:38

Default images

„Trenutno razgovaramo s nekoliko kandidata. To su zvezdaši, Aleksandar Trifunović, Saša Obradović i Zoran Sretenović, a razmišljamo o mogućnosti da dovedemo Igora Kokoškova, što u ovom trenutku nije lako izvodljivo zbog njegovog ugovora s Finiksom. Nadam se da ćemo do kraja nedelje imati novog trenera”, istakao je Opačić.

U medijima se u petak, takođe, pojavila informacija da je osim pomenutih kandidata u konkurenciji da zameni Aca Petrovića na klupi Zvezde i Vlada Vukoičić, ali i još nekoliko trenera.

Vukoičić i još neki slobodni treneri imaju kvalitet da vode Zvezdu, o čemu ću s njima razgovarati. Odluku će doneti Upravni odbor na osnovu finansijske situacije i naših planova. Nije lako, s obzirom na to da je situacija u NLB ligi, kao i u sportu, veoma teška. Niko nema čarobni štapić da reši sve te nagomilane probleme jednim potezom. - Tek smo napravili listu, sada krećemo u akciju. Imali smo samo neke neformalne kontakte”, naglasio je Opačić.

Prema Opačićevim rečima situacija u klubu sa Malog Kalemegdana je ista kao i u drugim sportovima i celoj zemlji.
BB
Zvezda se nalazi među pet najboljih klubova u NLB ligi po izvršenim obavezama. Situacija je ista kao u drugim sportovima i državi. Znamo da vodimo profesionalni pogon i da svi očekuju da dobiju ugovoreni novac, ali apelujemo na sve da osim para postoje i emocije”, dodao je generalni menadžer crveno-belih.

Još pre razlaza sa Petrovićem crveno-bele je uzdrmalo to što su kapiten Tadija Dragićević i Marko Kešelj zatražili raskid ugovora sa klubom, ali Opačić ističe da njih dvojica nisu pokazali želju da pregovaraju sa drugim klubovima.

Pričamo već dvadesetak dana i veoma smo blizu dogovora. Razumemo to što su iskoristili pravo da podnesu zahtev, ali nijednog trenutka nisu prestali da izvršavaju svoje obaveze. Nisu ni pokazali želju da pregovaraju s drugim klubom. Mislim da ćemo pronaći najbolje rešenje, jer trenutno niko ne zna kako bi trebalo da izgleda ugovor 2010. ili 2011. godine”, istakao je Opačić.
BB
Opačić je naglasio da je u svakodnevnom kontaktu sa članovima Upravnog odbora i da će sastanak biti zakazan čim se obave razgovori sa kandidatima za trenera. Takođe, Zvezdin generalni menadžer je odgovorio na pitanje i kada će klub sa Malog Kalemegdana formalno dobiti predsednika.

Znam da to najviše interesuje javnost, jer se predsednik ne oglašava. Pravno gledano imamo predsednika, pošto je Skupština odbila ostavku Slobodana Vučićevića, koji ne učestvuje u finansiranju kluba kao prošle godine. I način rukovođenja je drugačiji, ali je Vučićević stalno prisutan. Pošto 2010. slavimo 65 godina postojanja kluba, iskoristićemo Zvezdin rođendan da rešimo personalna pitanja na duži period”, rekao je Opačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: