DK: Pilić uz "Orlove" protiv SAD-a

Proslavljeni Niki Pilić ponovo će biti u stručnom štabu Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Izvor: B92, Glas javnosti

Petak, 25.12.2009.

15:00

Default images

Stručnjak koji je sa Nemačkom i Hrvatskom osvajao Dejvis kup, biće savetnik selektoru Bogdanu Obradoviću za Dejvis kup meč koji Srbija igra u prvom kolu protiv SAD-a. Iskusni stručnjak je već bio uz naše tenisere u njihovom uspešnom pohodu ka Svetskoj grupi, pre dve godine, ali i prošle godine kada smo u Moskvi igrali protiv selekcije Rusije.

Pilić je propustio duel sa Uzbekistanom, jer je ocenjeno da za tako slabašnog protivnika nije bilo neophodno njegovo prisustvo. Ipak sada će biti uz selekciju.

"Dogovorili smo se, Niki Pilić će biti uz ekipu. Koliko nam to znači neka posvedoči činjenica da je on već dosta puta dobijao Amerikance i to iskustvo nam je neophodno. Ne treba posebno isticati koliko iskustvo ovog stručnjaka može biti presudno u jednom ovakvom okršaju u kome će, siguran sam, nijanse odlučivati," rekao je direktor TSS, Dušan Orlandić za "Glas javnosti".

Meč sa Amerikancima biće odigran u Areni od 5. do 7. aprila i to na zemljanoj podlozi koju skoro sve reprezentacije koriste kada igraju protiv selekcije koja je rekorder u broju osvojenih „salatara“.

Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i, najverovatnije, Filip Krajinović pokušaće pred prepunim gledalištem u Areni da se plasiraju u četvrtfinale. Ako pobedi, Srbiju u drugom kolu najverovatnije očekuje duel sa Hrvatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: