Eklston: „Šumi može do titule“

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston podržao je odluku Mihaela Šumahera da se vrati u šamionat i uz to veruje da Nemac može da osvoji tituluu 2010. godini.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

16:53

Default images

„Dugo su postojale spekulacije da će se Mihael vratiti i ja sam da će on to i uraditi ako bude fizički spreman. Sada i znamo odgovor“, rekao je Eklston, koji je dodao da sledeću sezonu pravi ljubitelji Formule 1 neće smeti da propuste.

Mislim da je Mihaelov povratak fantastičan za Formulu 1. Ali, u isto vreme to je dobro i za njega. Kada se vozači takmiče mnogo godina izgube motivaciju, a to je verovatno i razlog njegovog povlačenja 2006. godine, ali je sada skupio snagu i 100 odsto je motivisan i siguran sam da ćemo videti njegova odlična izdanja naredne sezone“, dodao je Eklston.

Eklston, takođe, naglašava da je za njega Šumaher prvi favorit za osvajanje titule.
©Brawn GP
On neće samo pobeđivati na trkama, on je moj favorit za osvajanje titule. Biće od neizmernog značaja za tim po pitanju razvoja bolida. U rpošlosti smo videli da nije zadovoljan sem ako je bolid savršen. Zahvaljujući svojoj vožnji i poznavanju tehnike timu će uštedeti dragoceno vreme, a njegov klupski kolega će direktno profitirati od toga“, istakao je prvi čovek Formule 1.

Naredna sezona sigurno će biti jedna od uzbudljivijih u poslednjih nekoliko godina, jer će čak četiri tima imati fantastične vozačke postave: Fernando Alonso i Felipe Masa u Ferariju, Dženson Baton i Luis Hamilton u Meklarenu, Sebastijan Fetel i Mark Veber u Red Bulu, i Šumaher i Rozberg u Mercedesu.

Uvek sam govorio da je Formula 1 snažan brend i više puta je dokazala da može da pregrmi sve problemi. Sadašnja situacija samo nagoveštava da je pred nama neverovatna sezona, koja će se svim ljubiteljima sporta svideti“, rekao je Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: