Čepalova suspendovana zbog dopinga

Trostruka olimpijska šampionka u skijaškom trčanju Ruskinja Julija Čepalova suspendovana je zbog dopinga na dve godine, saopštila je Ruska skijaška federacija.

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2009.

16:08

Default images

"Upravo smo primili informaciju od Međunarodne skijaške federacije u kojoj se navodi da je Čepalova kažnjena dvogodišnjom zabranom takmičenja, koja teče od avgusta 2009", saopštio je predsednik Ruske skijaške federacije Vladimir Loginov. Čepalova je na doping kontroli u januaru ove godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu eritropoetin.

Ruska skijašica, koja se prošlog meseca pismeno obratila predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta Žaku Rogu navodeći da nije koristila nedozvoljena sredstva, najavila je žalbu Sudu za arbitražu u sportu.

Čepalova je prvu zlatnu olimpijsku medalju osvojila u disciplini 30 kilometara slobodnim stilom na Igrama u Naganu 1998. godine, da bi se četiri godine kasnije u Solt Lejk Sitiju okitila zlatnim odličjem i u sprintu na 1.500 metara.

Čepalova je na poslednjim Igrama u Torinu 2006. godine bila član pobedničke ruske štafete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: