Ćurković potpredsednik FSS

Bivši predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i dugogodišnji predsednik Partizana Ivan Ćurković imenovan je za potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli

Pored Ćurkovića, mesto potpredsednika dobio je i predsednik Zajednice klubova Super lige Branimir Babarogić, koji će na toj funkciji zameniti Milana Tomića. Ćurković, koji je i predsednik Međunarodne komisije FSS, sa generalnim sekretarom FSS Zoranom Lakovićem biće zadužen za kontakte sa Međunarodnom fudbalskom federacijom i Evropskom fudbalskom unijom.

Poznato je da je bivši golman Partizana lični prijatelj predsednika UEFA Mišela Platinija, kome je u Sent Etjenu bio kapiten.

Za člana Izvršnog odbora FSS izabran je predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Goran Jović, na čijoj teritoriji se gradi novi sportski centar i Nacionalna kuća fudbala.

Prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića, reprezentacija Srbija će se za Svetski kup u Južnoj Africi pripremati u Srbiji i Austriji. Još nije odlučeno gde će biti baza našeg tima u Južnoj Africi, ali će to biti učinjeno u narednih nekoliko dana.

Narednih dana biće poznato i da li će selekcija Srbije sastavljena samo od igrača iz Super lige gostovati u Japanu 7. aprila naredne godine.

Kako je najavljeno, početkom marta naredne godine naša najbolja selekcija verovatno će gostovati u Alžiru.

Srbija će u narednoj godini na međunarodnoj sceni imati 21 sudiju, od čega četiri glavna arbitra i osmoricu pomoćnih koji se nalaze u prvoj kategoriji. Milorad Mazić je zbog odličnog suđenja u protekloj godini prebačen iz treće u drugu kategoriju.

Pored toga, naši arbitri će suditi mečeve u malom fudbalu, kao i utakmice i konkurenciji žena.

Izvršni odbor nije raspravljao o žalbi Vovodine zbog prekršene procedure prilikom žrebanja parova polufinala Lav kupa Srbije. Odlučeno je da žalba bude prosleđena Takmičarskoj komisiji FŠ, kao prvostepenom organu.

strana 1 od 3 idi na stranu