Blic: Ko je kriv za Uroša Ćosića?

U Rusiji i dalje traje kampanja da mladi Uroš Ćosić dobije ruski pasoš i ostane u CSKA, beogradski dnevnik otkriva kako je Zvezda ispustila "vunderkinda".

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2009.

12:37

Default images

Na Marakani se ne stišava polemika oko traženja krivca za prodaju 17-godišnjeg Uroša Ćosića, koga Mančester junajted želi da otme moskovskom CSKA. Prašinu je podigao bivši direktor omladinske škole Zlatko Krmpotić izjavom da su njegovom odlasku kumovali: bivši član uprave, menadžer i pomoćnik trenera Vladimira Petrovića.

Kako piše "Blic" pozivajući se na svoje izvore , Krmpotić koji je u maju „počišćen“ jer nije došao na skupštinu kad je Vladan Lukić izabran za predsednika, mislio je na bivšeg kapitena Stevana Stojanovića, menadžera Dejana Joksimovića i Ćosićevog trenera Nikolu Radmanovića.

Po saznanjima „Blica“, najveću ulogu u prodaji izuzetno talentovanog štopera odigrali su menadžeri Zoran Kojić i Dejan Joksimović, a odlasku je doprineo sportski direktor Ilija Ivić. Hronologija transfera izgleda ovako:

Pre više od godinu dana treneri iz Zvezdine omladinske škole Radmanović, Krivokapić i Milojević predložili su upravi da potpiše ugovor sa Ćosićem kao najvećim „biserom“ u plejadi mladih na Marakani. Sportski direktor Ivić i generalni sekretar Kozić nisu ništa odgovorili.

U martu 2009. mladi fudbaler potpisuje ugovor o zastupanju sa Zoranom Kojićem, našim menadžerom iz Rumunije.

Mesec dana kasnije, 13.aprila, Zlatko Krmpotić šalje rukovodstvu kluba dva dopisa sa predlogom da se sa Ćosićem odmah potpiše ugovor.

Uroš Ćosić po nagovoru menadžera dolazi na razgovor kod Ilije Ivića, tražeći od kluba hiljadu evra mesečno za potpis ugovora. Zapelo je za 500, pa od ugovora nije bilo ništa.

Krajem maja Uroš Ćosić u dogovoru sa Kojićem odlazi u moskovski CSKA, klub sa kojim dugo sarađuje Dejan Joksimović, menadžer koji je pre pet godina odveo i reprezentativca Miloša Krasića.

Na adresu Crvene zvezde 1. juna CSKA šalje predlog ugovora sa Ćosićem u kome se crveno-belima, kao naknada za treniranje po tadašnjem pravilniku FIFA-aneks 4, nudi obeštećenje od 95 hiljada evra. Direktor Ivić ni tada ne reaguje.

Početkom juna novoimenovani predsednik Zvezde Vladan Lukić odbija da ga potpiše, a Moskovljani registruju 17-godišnjaka jer je navodno „došao u Moskvu zbog selidbe roditelja“.

Lukić traži od klupske komisije kompletan izveštaj o „slučaju Ćosić“. Epilog: kapiten „zlatnog tima“ iz Barija 1991. Stevan Dika Stojanović koji se navodno okoristio od transfera, gubi i poslednju, savetničku funkciju.

Da Uroš Ćosić nije običan igrač svedoči i zalaganje Moskovljana da ga po svaku cenu vežu za klub. Navodno, tražili su od predsednika Medvedeva da pomogne u izdavanja pasoša mladom Srbinu! Predsednik kluba Jevgenij Ginov kaže za njega da će nadmašiti Nemanju Vidića, a as CSKA Sergej Ignaševič da je to istorijski transfer njegovog kluba!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: