JSL: Uspešan završetak polusezone

Izvršni odbor Zajednice fudbalskih klubova Superlige ocenio je na sednici da je jesenji deo šampionata Srbije uspešno okončan.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 22.12.2009.

16:29

Default images

Prema zaključku Izvršnog odbora, tokom takmičenja bilo je manjih problema, ali je ocenjeno da je došlo do povećanja kvaliteta lige, što potvrđuje i veći broj gledalaca. "Crvena zvezda i Partizan imaju najveće posete, a porast gledanosti zabeležen je u Jagodini, Subotici i Kruševcu. Disciplina igrača bila je na većem nivou ranije", rekao je komesar za takmičenje Branislav Delić.

On je, međutim, istakao da je jednoglasan zaključak klubova da je ponašanje navijača Crvene zvezde i Partizana najveći problem. Zajednica je osudila najekstremnije navijače ta dva kluba i pozvala sve da se uključe u borbu protiv nasilja na stadionima.

Komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov upoznao je članove Izvršnog odbora Zajednice sa izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilju na sportskim našim terenima, koje su u ponedeljak usvojene u Skupštini.

Klubovi su izneli zamerku zbog toga što nisu učestvovali u javnoj raspravi, a od njih se zahtevaju mnogo veći izdaci, jer će ubuduće morati da obučavaju pripadnike redarske službe.

Zajednica je u ovoj polusezoni imala čak 52 arbitraže, što je vise nego nego u čitavoj prethodnoj sezoni. Do sporova najčešće dolazi na relaciji klub - trener i igrač - klub. Raskidi ugovora uvek su bili na štetu klubova, zbog čega su neki od njih dospeli u tešku situaciju.

Ocenjeno je da je suđenje u jesenjem delu prvenstva bilo zadovoljavajuće, ali i da Komisija za suđenje i dalje mora da radi na poboljšanju kvaliteta arbitara.

Novosadska Vojvodina je na sastanku u utorak upoznala predstavnike klubova da je uložila žalbu na regularnost žreba za polufinale Lav kupa Srbije, zbog toga što je jedna kuglica bila vraćena u bubanj. O žalbi Vojvodine raspravljaće Izvršni odbor FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: