Manje uhapšenih u Engleskoj u 2009.

U sezoni 2008/2009 policija je na stadionima u Engleskoj uhapsila ukupno 3.752 navijača, što je dva odsto manje nego u prethodnoj godini.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

15:30

Default images

"Očigledno je da mere koje preduzimamo daju rezultat, jer smo u prošloj sezoni imali u proseku jedno hapšenje po utakmici. Pritom je važno istaći da su samo 354 navijača uhapšena zbog nasilničkog ponašanja, što je pet procenata manje nego prethodne sezone", navodi se u saoštenju britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Naš nacionalni sport je ne tako davno bio zaražen huliganstvom, ali sada mogu da kažem da je naša policija dala primer ostatku sveta kako treba organizovati fudbalske utakmice", rekao je ministar policije Dejvid Henson.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, nekada zloglasni engleski navijači sve su manji problem i kada odlaze u inostranstvo.

Zahvaljujući rigoroznoj kontroli policije, koja registrovanim huliganima zabranjuje da putuju na utakmice, u protekloj sezoni je od 105.000 navijača, koji su bodrili svoje timove ili reprezentaciju u inostranstvu, samo 30 bilo uhapšeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: