Federer i Serena najbolji u 2009.

Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je Švajcarca Rodžera Federera i Amerikanku Serenu Vilijams za najboljeg igrača i igračicu u 2010. godini.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

13:45

Default images

Ovo je peto priznanje za Federera od strane ITF, dok je Serena drugi put u karijeri teniserka godine. Za najbolji dubl u konkurenciji žena proglašene su Amerikanke sestre Serena i Venus Vilijams, dok su u muškoj konkurenciji pobedili njihovi zemljaci braća Majk i Bob Brajan, kojima je ovo rekordno šesto priznanje.

"Velika je čast za mene da dobijem ovo laskavo priznanje peti put. Ovo je bila neverovatna godina za mene i poslovno i privatno. Oborio sam rekorde po broju Slemova i vratio sam se na prvo mesto, što je divno", rekao je Federer povodom priznanja.

Pored odličnog učinka na Gren slemovima, gde je po prvi put osvojio Rolan Garos i šesti put trijumfovao na Vimbldonu, Federer je na leto postao otac dveju bliznakinja.

Za razliku od Švajcarca, čiju su godinu obeležile radosti, Serena Vilijams je u septembru kažnjena sa 175 hiljada dolara i dve godine uslovne kazne, zbog ispada na US Openu, kada je uvredila linijskog sudiju i izgubila polufinale protiv Kim Klajsters.

Ipak, bila je ovo uzbudljiva sezona i za Amerikanku, koja je osvojila Australijen Open i Vimbldon, kao i Masters u Dohi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: