SKP finale: Barsa - Estudijantes

Fudbaleri španske Barselone i argentinskog Estudijantesa sastaće se u subotu od 17h po srednjeevropskom vremenu u finalu Svetskog klupskog prvenstva.

Izvor: B92

Subota, 19.12.2009.

13:07

Default images

Barselona će se u Abu Dabiju boriti za šesti trofej u 2009. godini i u slučaju pobede, obezbediće Evropi treći uzastopni trofej posle Milana i Mančester Junajteda. Barsa je u istom takmičenju 2006. izgubila od brazilskog Internasionala. Estudijantesu će to biti treće finale, a 1968. u kontroverznom meču savladali su Junajted sa 2:1 i osvojili titulu.

Barselona je u dobroj formi, pošto je u poslednjih pet takmičarskih mečeva zabeležila sve pobede, uključujući samo jedan meč na domaćem Nou Kampu. Estudijantes ima tri pobede i dva remija.

Andres Inijesta propustiće finale zbog povrede koju je zaradio u meču polufinala sa Atlanteom. Očekuje se da bi i Jaja Ture mogao bude starter, pored Serhija Busketsa, a u napadu će igrati Mesi, Ibrahimović i Pedro ili Anri.

Estudijantes će biti bez Marsela Karuske, dok bi Njunjez mogao da ostane na klupi, a ekipu će predvoditi Huan Sebastijan Veron.

Meč Barselona – Estudijantes igra se od 17 časova na stadionu Zajed Sports Siti i sudiće Meksikanac Benito Arkundija.

Prethodno se od 14h sastaju Pohang Stilers i Atlante u meču za treće mesto.

Pobedniku će pripasti pet miliona dolara, drugoplasiranom četiri, trećeplasiranom 2.5, četvrtoplasiranom dva, petoplasiranom 1.5 milion, šestoplasiranom milion i sedmoplasiranom 500.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: