Ruskinje i Francuskinje u finalu SP

U finalu Svetskog prvenstva koje se održava u Kini sastaće se rukometašice Francuske i Rusije.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

20:46

Default images

Francuskinje su u polufinalnom duelu savladale selekciju Španije rezultatom 27:23, dok su akuelne svetske šampionke bile bolje od Norvežanki sa 28:20. Peto mesto je posle dobre utakmice protiv Južne Koreje zauzela Danska, a pobedama su se od takmičenja oprostile i rukometašice Nemačke, Mađarske i Angole. Kina je kao domaćin zauzela 11. poziciju.

Posle dva početna poraza protiv Brazila i Danske, francuske rukometašice igrale su iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje što im je donelo i pobedu u polufinalu protiv Španije i treće finale svetskih prvenstva.

Aktualne svetske prvakinje igraće treći put u meču za trofej na šampionatima sveta. U prethodna dva finala u Rusiji i Francuskoj bile su uspešne.

Finalni meč na programu je u nedelju.

Svetsko prvenstvo, polufinale:
Francuska - Španija 27:23
Rusija - Norveška 28:20

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: