Berger novi šef Renoa?

Austrijanac Gerhard Berger glavni je kandidat da zauzme mesto šefa Renoa pred početak narednog šampionata Formule 1.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

17:23

Default images

Francuska kompanija je u sredu objavila da je da je prodala većinski deo akcija tima firmi Ženi Kapital iz Luksemburga sa kojom će voditi ekipu. Od povratka Renoa u šampionat 2001. godine prvi čovek tima bio je Flavio Brijatore, ali je on u septembru kažnjen doživotnom suspenzijom zbog umešanosti u nameštanje prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura.

Obavljanje funkcije prvog čoveka tima od odlaska Brijatorea obavljao je Bob Bel, ali je on bio samo privremeno rešenje, do završetka sezone. Mnogo se spekulisalo da bi na mesto šefa ekipe mogao da dođe Alan Prost, ali je izgleda njegov nekadašnji veliki rival, ipak, prvi favorit da zauzme tu poziciju.

Berger je imao 210 startova u Formuli 1, i između ostalih timova vozio je i za Beneton, Ferari i Meklaren. Iz šampionata se povukao 1997. godine, a vratio se 2000. kao takmičarski direktor kompanije BMW, koja je tada bila partner Vilijamsa. Na toj funkciji se zadržao tri godine i posle kratke pauze početkom 2006. godine otkupio je polovinu akcija ekipe Toro Roso i bio je šef tima sve do novembra prošle godine, kada je svoj udeo u timu prodao vlasniku Red Bula Ditrihu Matešiću. Pod Bergerovim vođstvom Toro Roso je došao do prve, i za sada jedine, pobede u Formuli 1 na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Italije na legendarnoj „Monci“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: