EL: Aleks Marić ponovo MVP!

Drugi put u decembru, košarkaš Partizana Aleks Marić izabran je za najkorisnijeg igrača kola u Evroligi.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

11:26

Default images

Marić je u porazu „crno-belih“ od Orleana zabeležio 20 poena (7/8 za dva poena), 11 skokova, dve ukradene lopte, pet faulova je načinjeno nad njim, a imao je indeks korisnosti 29. Centar šampiona Srbije je četvrti put u poslednjih pet mečeva u elitnom evropskom takmičenju imao dabl-dabl učinak. Debitant u Evroligi učvrstio se na prvom mestu najkorisnijih igrača takmičenja sa prosečnim indeksom uspešnosti 26.5.

Iza njega su Linas Kleiza iz Olimpijakosa (19.63) i Pit Mikel iz Barselone (19.43) pa je sve izvesnije da će Marić biti i MVP regularnog dela sezone.

Drugo mesto na listi najkorisnijih igrača osmog kola zauzeo je košarkaš Efesa Igor Rakočević (21 poen, četiri skoka, 11 faulova načinjeno nad njim, indeks korisnosti 27), a turski tim je poražen od Unikahe. Interesantno je da su treće mesto podelili igrači čiji su timovi takođe izgubili u osmom kolu Evrolige. Bivši plejmejker Crvene zvezde, sadašnji košarkaš Makabija Visnevski i Trevis Votson iz Žalgirisa imali su identičan indeks korisnosti 23.

Marko Tomas iz Cibone je najefikasniji igrač kola sa 28 poena, a hrvatski tim zabeležio je pobedu kod kuće nad Fenerbahčeom. Met Volš iz Olimpije je i dalje prvi strelac Evrolige sa prosečnim učinkom od 18.7 poena po utakmici. Teo Papalukas (Olimpijakos) je jedini košarkaš koji je imao dvocifren učinak kada je reč o asistencijama (10). Bojan Popović (Lijetuvos Ritas) i plejmejker Partizana Bo Mekejleb imali su po pet ukradenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: