LE: Pobeda Partizana za kraj

Fudbaleri Partizana pobedili su ukrajinski Šahtjor na svom terenu rezulatom 1:0, u poslednjem kolu J grupe u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

21:15

Default images

Jedini gol postigao je Lamin Dijara u šestom minutu. Srpski šampion je tako osvojio prve bodove u poslednjoj utakmici i oprostio se od drugog po jačini evropskog takmičenja. Iz grupe J u dalji tok takmičenja idu Šahtjor i belgijski Briž, koji je u drugom meču grupe na svom terenu pobedio francuski Tuluz sa 1:0.

Partizan je zasluženo došao do pobede kojom je prekinuo crni niz od čak 12 poraza u grupnoj fazi u evropskim takmičenjima. Tim Gorana Stevanovića igrao je sa više želje tokom svih 90 minuta, dok su gosti, čini se, u Beograd došli da 'odrade' posao.

Utakmica je počela na najbolji mogući način po Partizan. Već u šestom minutu Lamin Dijara je iskoristio grešku golmana Pjatova i sa pet metara iz okreta pogodio gol Ukrajinaca za 1:0.

Već u 11. minutu ’crno-beli’ su lako mogli i do drugog gola, ali je udarac Mladena Krstajića glavom zaustavila prečka. U narednih 15-ak minuta lopta se uglavnom kretala između dva šesnaesterca, a Šahtjor je u prvih pola sata uputio samo jedan udarac ka golu Božovića.

Do kraja prvog dela nije bilo više prilika za gol. Partizan je preko Moreire i Tomića organizovao nekoliko opasnih napada, ali je nakon 45 minuta ostalo 1:0.

Partizan je bolje počeo i drugo poluvreme. Iako nije bilo šansi, napadi domaćina delovali su konkretnije, dok je Šahtjor kružio oko šesnaesterca Partizana, ali bez ideje.

U 60. minutu zbog manje povrede snežni teren napustio je Portugalac Moreira, a umesto njega poslednjih pola sata odigrao je Brana Ilić.
Beta
Deset minuta nakon prve, Goran Stevanović napravio je i drugu izmenu. Reprezentativca Radosava Petrovića zamenio je Branislav Jovanović, a nekoliko desetina sekundi kasnije viđen je i prvi žuti karton na meču – Ljubomir Fejsa neoprezno je startovao na Razvana Rata.

Samo četiri minuta nakon ulaska na teren Branislav Jovanović mogao je da reši pitanje pobednika. Jovanović se izborio za jednu loptu na desnoj strani, ušao je u kazneni prostor, ali je slabo šutirao i Pjatov je lako zaustavio taj pokušaj.

U 79. minutu ponovo je odličan pokušaj imao Mladen Krstajić. Bivši fudbaler Verdera sjajno je skočio nakon kornera Lomića ali je njegov udarac glavom ipak zaustavljen na gol liniji.

Do kraja meča nije više bilo prilika za gol, i Partizan je na kraju zabeležio pirovu, ali ipak vrednu pobedu.

Partizan: Mladen Božović, Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Radosav Petrović, Almani Moreira, Marko Lomić, Marko Jovanović, Mladen Krstajić, Adem Ljajić, Srđa Knežević, Lamin Diarra.

Šahtjor: Pjatov, Hubšman, Duljaj, Fernandinjo, Žadson, Kobin, Adriano, Vilian, Raþ, Iščenko, Rakitski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: