Ferguson pronašao zamenu za Vidića?

Trener fudbalera Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson razmišlja da angažuje 17-godišnjeg Srbina Uroša Ćosića, koji trenutno nastupa za moskovski CSKA.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

14:25

Default images

Predsednik CSKA Jevgenij Giner saopštio je da je taj klub do sada već nekoliko puta odbio da pregovara o, eventualnom, transferu mladog odbrambenog igrača u Mančester Junajted. Ruski klub je CSKA tvrdi da će ovaj tinejdžer, koji bi već naredne godine mogao da pređe na ’Old Traford’, sigurno nadmašiti srpskog reprezentativca Nemanju Vidića.

"Želeli bismo da Ćosić ostane u našem timu. Siguran sam da će on jednog dana postati velika zvezda", naveo je Giner.

On je precizirao da je Ćosiću ponuđeno i rusko državljanstvo .

"Sve sada zavisi od toga da li će predsednik Rusije Dmitrij Medvedev odobriti državljanstvo Ćosiću. Nikada pre nisam video tako sjajnog štopera, a ima tek 17 godina. Znam da bi i Mančester junajted želeo da ga ima u svojim redovima. Već su nekoliko puta zatražili dozvolu da pregovaraju sa njim o transferu. Jasno im je da će ovaj dečko izrasti u veću zvezdu od Nemanje Vidića", dodao je predsednik CSKA.

Ćosić je do ovog leta bio u omladinskom pogonu Crvene zvezde, ali je tadašnja uprava zakasnila da mu ponudi profesionalni ugovor, pa je
1,87 metara visoki štoper aganžman našao u Moskvi. Bivšem savetniku predsednika FK Crvena zvezda Stevanu Diki Stojanoviću posebno se zamera što je imao posredničku ulogu prilikom letošnje prodaje moskovskom CSKA veoma talentovanog Zvezdinog kadeta.

Dragulj Zvezdine fudbalske škole, koji je već tri godine reprezentativac Srbije, umesto da pokuca na vrata prvog tima i bude predvodnik nove generacije, karijeru je morao da nastavi u ekipi CSKA i praktično je poklonjen ruskom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: