EL: Partizan čeka Honved, Voša u HN

Vaterpolisti Partizana i Vojvodine u sredu igraju mečeve drugog kola Evrolige.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Sreda, 16.12.2009.

10:33

Default images

Crno-beli od 19 časova na Banjici dočekuju Honved, dok Vojvodina od 20.30 gostuje Jadranu u Herceg Novom. Za Partizan ovo je najvažniji meč u prvom delu sezone, jer bi trijumfom u novu 2010. godinu ušli sa prvog mesta u grupi. Na papiru tim iz Budimpešte je autsajder, ali je u prvom duelu protiv Olimpijakosa pokazao da može da iznenadi.

“Taktički i fizički smo se u potpunosti spremili za susret i smatram da je sve u našim rukama, da će rezultat zavisiti od naše igre. Pripreme nismo bazirali na prilagođavanju Honvedovoj, već na unapređenju naše igre. Bitno je da od početka uđemo agresivno u duel, da kontrolišemo igru od prvog minuta i da Mađarima odmah pokažemo da su na našem terenu, na kome odavno nismo izgubili. Honved, za razliku od Vašaša ili Ferencvaroša igra mnogo agresivnije u odbrani. Naglašavam da treba da gledamo isključivo sebe, da je ključ pobede kod nas. Ako pružimo sve što možemo, verujem da ćemo ostvariti željenu pobedu”, kaže Slavko Gak.

Ulaznice za ovaj duel prodavaće se po ceni od 200 i 400 dinara.

Novosađani će u Herceg Novom juriti prvu pobedu u Evroligi. Vojvodini će to biti 20. zvanična i 10. međunarodna utakmica ove sezone, a pre tri godine toliko zvaničnih duela igrali su u čitavoj sezoni.

“Oscilacije u igri su i dalje velike, čak veće nego što sam očekivao. Igrači moraju da shvate da je karakter nešto što se gradi i da individualno mogu da napreduju samo kroz kolektiv. Neki elementi igre su dobri, a neki nisu. Mi ne možemo da igramo na individualni kvalitet, već samo kao kolektiv možemo da pariramo jačim ekipama. Ozbiljni timovi su počeli da se pripremaju za duele sa nama, što je dobro, ali mi opet moramo prvi da napravimo iskorak, a to možemo samo napornim radom”, kaže trener Vojvodine Dejan Stanojević.

Članovi Jadrana iz Herceg Novog su Janović, Gojković, Jokić i Ivović, a Stanojević smatra da je to ekipa koja je glavni pretendent za osvajanje titule prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: