Jelena Dokić na akademiji u Parizu

Australijska teniserka Jelena Dokić pridružiže se Muratoglu teniskoj akademiji u Parizu, jednoj od najpoznatijih u svetu.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

16:24

Default images

Na predstojećem Australijen openu u Melburnu Dokićeva brani četvrtfinale i vrlo joj je bitno da ponovi dobar rezultat. U suprotnom, Australijanka srpskog porekla mogla bi sa sadašnje 56. pozicije na WTA listi da ispadne iz prvih 100 na svetu. Na pariskoj akademiji, osim osnivača Patrika Muratoglua, zaposleni su poznati trener Peter Lundgren, Toni Rouč i Piter Meknamara.

Dokićeva će trenirati na Muratoglu akademiji, u kojoj bi trebalo da igru podigne na nivo kada je bila četvrta teniserka na planeti, ali njen glavni trener i dalje ostaje Borna Bikić.

Osim četvrtfinala na australijskom Gren slemu, Dokićeva nije imala još mnogo zapaženih rezultata – osvojila je dva ’čelendžera’ sa nagradnim fondom od 100 hiljada dolara.

Muratoglu akademija u Parizu osnovana je 1996. godine, a među ’klijentima’ se nalaze ili su se nalazili Markos Bagdatis, Mario Ančić, Pol-Anri Matje... Trenutno su pod okriljem Muratogluove akademije dve vrlo talentovane teniserka – Anastasija Pavljučenko i Mišel Laršer de Brito, kao i 18-godišnji Bugarin Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: