Marić: "Ako me Srbija želi, tu sam"

Košarkaš Partizana Aleksandar Marić izjavio je da su mu podeljena osećanja o susretu Srbije i Australije na Mundobasketu, ali da će ipak navijati za Srbiju.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

14:58

Default images

U Istanbulu je u utorak obavljen žreb za Svetsko prvenstvo sledeće godine, a u istu grupu su došli Srbija i Australija, dve zemlje za koje je Marić vezan. Centar crno-belih rođen je u Sidneju i sin je srpskih emigranata. S mladom reprezentacijom Australije osvojio je Svetsko prvenstvo za juniore.

"Opet su mi podeljena osećanja. U utakmici Australije i Srbije navijaću za Srbiju", rekao je Marić novinarima u Beogradu.

Ove sezone je došao u Partizan i jedan je od najboljih igrača Evrolige, a to je navelo medije da ga "sele" u tim Srbije, što je stvar koju bi Marić želeo i ne misli da će njegovi dobri nastupi ove sezone povećati zainteresovanost Australije.

"Ne zna se za koga ću igrati na Svetskom prvenstvu. Na mojoj poziciji u Australiji već igraju (Endru) Bogut iz Milvokija, (Dejvid) Andersen iz Hjustona, (Nejtan) Džavai iz Minesote, (Met) Nilsen iz Valensije i ja kao šesti, tako da ne verujem da je povećano interesovanje za mene", rekao je Marić.

Pravila FIBA ne dozvoljavaju igraču da bira za koga će igrati ako je već nastupao za jedan nacionalni tim, tako da bi Marić mogao da igra za Srbiju samo ako to dozvoli Košarkaški savez Australije.

"Nisam se čuo ni sa kim iz australijskog saveza, ali uskoro ćemo razgovarati. Očekujem da se to desi za pet do 10 dana. Nisam pričao ni sa kim iz Košarkaškog saveza Srbije", rekao je centar Partizana. "Ali, ne treba da se zalećemo. Da bi počelo da se radi bilo šta po pitanju mog igranja za Srbiju, treba prvo neko da me želi tu. Ne treba da se pokreće to pitanje dok se ne vidi da li sam potreban."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: