Marković za B92: „Teški protivnici“

Igrač Hemofarma i reprezentativac Srbije Stefan Marković ističe da nijedan tim u grupi na Svetskom prvenstvu u Turskoj nije za potcenjivanje.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

13:30

Default images

„Kao i na Evropskom prvenstvu, izvukli smo tešku grupu. Tu su Argentinci, Australijanci, kao i Nemci, koji su dobili vajld kartu. Koliko ja znam i Novicki je rekao da će igrati na šampionatu tako da će biti znatno jači nego ove godine. Angolu ne treba potceniti, ni Jordance. Grupa jeste teška, ali se nadam da ćemo se dobro spremiti za prvenstvo“, rekao je Marković za B92.

Marković, koji je sa ’Orlovima’ ove godine na Šampionatu ’starog kontinenta’ osvojio srebro, naglašava da izuzetno dobro poznaje ekipu Australije, ali i da posebna pažnja mora da se da i Angoli.

Australija je veoma kvalitetna ekipa, sa kvalitetnim igračima. Ovako njihov tim ne privlači pažnju, ali su na Olimpijskim igrama u Pekingu imali dobre rezultate. Imaju dobre mlade igrače i kvalitetan sistem rada. Većina njihovih igrača igra u Evropi, Bogut je u NBA ligi, a, takođe, imaju i mnogo igrača na koledžima u SAD, koje znam iz mlađih kategorija. Angola je u Africi dugi niz godina su u vrhu. Napominjem da nikoga ne treba potceniti i igrati maksimalno protiv svih“, dodao je Marković.

Bek reprezentacije Srbije, ipak, napominje i da ni on i njegovi saigrači nisu za potcenjivanje, ali da ne bi trebalo sada praviti euforiju i nametati velika očekivanja.

Ni mi sada nismo ekipa za potcenjivanje, ali polako, ne treba davati izjave dokle možemo. Prvo treba svi da se skupimo, da vidimo u kakvom sastavu ćemo biti, onda da krenemo sa pripremama. I preko prijateljskih utakmica da se spremimo za Svetsko prvenstvo, a onda ćemo videti“, rekao je Marković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: